fbpx
Gromicoach Qfor kwaliteitslabel voor alle individuele coaching trajecten

Omdat hoogbegaafdheid een kwaliteitslabel moet worden.

Gromicoach Individuele coaching trajecten zijn allemaal Qfor gecertificeerd.

Vandaag zijn Marjolein, Inge en ik super tevreden. Het is een mijlpaal in het leven van Gromicoach. We bestaan nu bijna één jaar en we mogen vandaag met grote fierheid melden dat we het Qfor certificaat gehaald hebben voor al onze individuele trajecten.We gaan voor kwaliteit!!

Waarom doen wij dit? Waar geloven wij in? Hoe kunnen en willen wij een verschil in maken? Omdat we geloven dat hoogbegaafdheid een kwaliteitslabel moet worden!

Wij geloven dat elke hoogbegaafde, zowel kind als volwassene, het potentieel heeft om zijn wereld te veranderen. We zijn er ons van bewust dat de hindernissen heel groot kunnen zijn en dat de weg voor veel hoogbegaafden versperd wordt door onbegrip, foute reacties, een niet stimulerende omgeving, te strakke regelgeving, eigen zijnskenmerken,…… ja, door heel veel soms. En we willen samen met onze hoogbegaafde klanten de weg zoeken over en langs die hindernissen.

Om dit te kunnen doen, werken we niet met één standaard traject dat op elke hoogbegaafde zou moeten passen, maar gaan we voor maatwerk dat we samen bouwen. Onze vooropgestelde oplossingen zijn dus vooral een kader, een raamwerk waar we samen de inhoud scherp stellen op basis van wie onze klant is.

Elke hoogbegaafde klant is immers uniek!Voor kinderen hebben we zowel individuele als groepstrajecten.Voor ouders en leerkrachten hebben we informatietrajecten. Hun impact is immers heel groot op de groei van het hoogbegaafde kind.We hebben ook groepscoaching voor ouders.Voor HB volwassenen hebben we individuele coaching en is er een groepstraject.

Voor al deze oplossingen willen we zeker zijn dat we de best mogelijke kwaliteit leveren. Voor de groepstrajecten, zoals de thema avond, doen we hiervoor al een bevraging.

Is je hoogbegaafde kind een onderpresteerder?
Gromicoach Qfor kwaliteitslabel voor alle individuele coaching trajecten

Eind vorig jaar hebben we beslist om dit voor de individuele trajecten te laten doen door een onafhankelijke partij (CertUp). Daarom hebben we de afgelopen maanden alle individuele trajecten die we vandaag aanbieden laten auditen. Steekproefsgewijs zijn er een reeks klanten bevraagd over verschillende aspecten van onze diensten.We willen hierbij ook zeker al onze klanten bedanken voor hun open feedback. Dit was hartverwarmend om te horen en we waren ook heel blij dat de originele keuzes die Sabine nog genomen heeft uit de “Hoogbloeier” tijd nog steeds heel hard gewaardeerd worden!

  • Jullie zijn heel blij dat wij ervaringsdeskundigen zijn. Dit wil zeggen dat wat we vertellen ook heel doorleeft is door ons eigen verhaal. Dat maakt de coaching heel authentiek.
  • Jullie zijn zeer blij van onze deskundigheid. Dat maakt ons heel gelukkig en dit is immers ook een voorwaarde om tot het Hoogbloeier netwerk toe te treden. We blijven bij Gromicoach ook vandaag nog investeren in bijkomende kennis.
  • Jullie zijn heel tevreden over de passie en inzet waarmee we dit doen. Ook dit is volgens ons vooral omdat we ervaringsdeskundig zijn. We komen meestal van hetzelfde punt als onze klant. Onze weg was ook niet gemakkelijk totdat we met Hoogbloeier in contact kwamen. Hoogbegaafdheid wordt niet eenvoudiger maar wel duidelijker. Het krijgt z’n plaats en de zelfkennis helpt jullie vooruit in jullie leven. Zo kan je groeien en de lat steeds hoger leggen.

Op z’n zachtst uitgedrukt zijn we dus zeer tevreden van al deze hartverwarmende feedback.

Een audit heeft natuurlijk ook tot doel dat we kunnen bijleren om te zorgen dat, wat we al goed doen, nog beter kunnen en wat we minder doen te verbeteren en daar gaan we zeker verder mee aan de slag. Bv. Jullie zijn heel tevreden van de snelle respons. Dat is één die steeds moeilijker wordt naarmate we meer mensen helpen, daarom hebben we begin dit jaar al Inge Vandemoortele aangetrokken om volwassenen coaching mee op te nemen. In de loop van deze maand hopen we ook nog een 2de partner te mogen voorstellen die Marjolein kan versterken bij de coaching van kinderen en tieners.

Het 2de puntje waar we onze tanden in gaan zetten, is feedbackloops. Ouders hebben nood aan meer feedback rond het traject van hun kind. Ze zien wel dat het traject heel positieve effecten heeft op hun kind, maar als het kind er zelf thuis niets over zegt, blijven ze in het gewisse van wat er nu concreet allemaal gebeurt. We begrijpen dat dat voor ouders soms wat moeilijk is, maar ook voor ons is dit niet evident. Coaching gaat immers over vertrouwen opbouwen, want het is net in dat vertrouwen en die veiligheid dat een kind kan groeien. Een veilige omgeving vinden we dus super belangrijk. Vandaag gaan we dus aan de slag aan hoe we de ouders meer in de loop kunnen houden zonder het vertrouwen van het kind te schaden.

Voor onszelf hebben we ook uit de feedback van wat vandaag goed is, nog iets extra gehaald. Gezien we groeien met 2 extra medewerkers zullen we ook een kwaliteitscontrolesysteem moeten uitwerken opdat we jullie na een sessie ook systematisch feedback kunnen vragen. Dit om erover te waken dat we onze kwaliteitsstandaard handhaven en zelf nog verbeteren.

Omdat hoogbegaafdheid een kwaliteitslabel moet worden

Onze slogan: “Omdat hoogbegaafdheid een kwaliteitslabel moet worden”, komt in ieder geval alweer een stukje dichterbij.

Vandaag hebben alle individuele trajecten al een kwaliteitslabel. We zijn supergelukkig dat jullie tevreden zijn met onze inzet en aanpak en op naar de volgende uitdaging.

Dank vanwege Rudo en Marjolein

rudo-hoogbegaafd
Marjolein Baes

Wil je op de hoogte blijven en de nieuwe blog’s in je mailbox ontvangen rond hoogbegaafdheid en snelle denkers. Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief.