fbpx

Ja, dat is zeker een hele opdracht. In een groot aantal gevallen is het al een verrassing dat er hoogbegaafdheid in het spel is. Je kind heeft het moeilijk op school, er zijn wrijvingen met andere kinderen. Je voelt aan van alles en nog wat dat het niet goed gaat en je gaat op zoek naar antwoorden. Met een beetje geluk wijst iemand je op de mogelijkheid van hoogbegaafdheid. En zo kom je dan via via op een organisatie zoals de onze die rond dit onderwerp bezig is. Laat ons bij deze jullie al heel hard geruststellen. Dit is een gelijkaardig traject dat wij ook doorlopen hebben. Dat is immers één van de belangrijkste drijfveren waarom wij in het verhaal van Hoogbloeier meegestapt zijn.

Gromicoach Family

Hoe kunnen wij je nu verder helpen ?

De eerste stap voor een correcte op jouw kind afgestemde aanpak is een intakegesprek.

Wat zijn de stappen die je verder kan doorlopen ? Welke uitdagingen heb je en wat kunnen wij daarin betekenen.

Vooreerst hebben we onze thema-avonden waarin we je de basiskennis rond hoogbegaafdheid bijbrengen. Als je je kind een coaching traject laat volgen is het zeer belangrijk ook zelf de nodige kennis te hebben rond hoogbegaafdheid in al z’n aspecten, mindset, positieve discipline, onderpresteren en versnellen. Jullie zijn immers een belangrijke partij in de groei van je kind.

Voor je kind zelf is het zeer belangrijk dat we alleen een individueel begeleidingstraject opstarten als het echt nodig is. Dit kan immers bij je kind mogelijk ook weer aanvoelen alsof ze ‘anders’ zijn er een ‘probleem’ moet opgelost worden. Daarom starten we steeds met een Intakegesprek opdat we de situatie van jouw gezin goed onder de loop kunnen nemen.

Op basis van de huidige situatie van je kind kunnen we dan gaan voor verschillende trajecten

  1. Kind staat er relatief goed voor en mits zelf wat extra kennis op te doen kom je zeker al een heel eind. Dan raden we vooral de thema-avonden aan omdat daar die kennis aangescherpt kan worden.
  2. Er is mogelijkheid voor individuele coaching.
  3. Er is mogelijkheid voor groepscoaching
  4. Er is mogelijkheid tot ondersteuning in gesprekken met de school.

Wil je als ouder nog meer weten rond hoogbegaafheid? En wil je actief ervaringen kunnen delen met andere ouders ? Dan is de oudercursus zeker ook een goeie aanrader.

De eerste stap voor een correcte op jouw kind afgestemde aanpak is een intakegesprek.