fbpx
Photo by Gabriel Matula on Unsplash

Onbewust kwetste ik m’n kinderen door wat ik zei :-(

Photo by Gabriel Matula on Unsplash 'k Zal even wachten tot je weer op je stoel zit. Ja, tot hiertoe kwetste ik m'n kinderen regelmatig door de manier waarop ik reageerde. Niet bewust weliswaar. Maar toch ... dat is mijn samenvatting na een weekendje opleiding bij Positieve Discipline Nederland. De cursus brengt mooi positieve discipline en [...]

Onbewust kwetste ik m’n kinderen door wat ik zei :-( Meer lezen »

Multipotenial and happy

Hoe je kunt floreren in een grote organisatie als hoogbegaafd individu en multipotential

Ontdek hoe je als hoogbegaafde volwassene en multipotential kunt floreren in een grote organisatie. Leer hoe je de 7 eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen Covey kunt toepassen om authentiek te bewegen binnen organisatiestructuren en je ideeën te realiseren. Van proactief zijn en beginnen met het einde voor ogen, tot synergetisch werken en je zaag scherp houden, deze eigenschappen kunnen je helpen om niet alleen te functioneren, maar ook te floreren. Meld je aan voor ons exclusieve traject voor snelle denkers en laat deze 7 eigenschappen jouw wereld veranderen.

Hoe je kunt floreren in een grote organisatie als hoogbegaafd individu en multipotential Meer lezen »

Begaafdheid op school ... en voor ouders

Tips voor leerkrachten – hoogbegaafdheid op school

Om hoogbegaafde kinderen te helpen, is het essentieel dat leerkrachten een goed begrip hebben van hoogbegaafdheid en de kenmerken ervan herkennen. Ze moeten vooroordelen vermijden en een open blik hebben om de unieke behoeften van hoogbegaafde leerlingen te begrijpen. Het begrijpen van gedrag en het zoeken naar de onderliggende oorzaken is belangrijk. Leerkrachten kunnen de leerhonger van hoogbegaafde kinderen stillen door uitdagende lesstof en opdrachten aan te bieden, differentiatie toe te passen en individuele begeleiding te bieden. Door deze maatregelen kunnen leerkrachten hoogbegaafde kinderen ondersteunen bij het bereiken van hun volledige potentieel.

Tips voor leerkrachten – hoogbegaafdheid op school Meer lezen »

e-Book voor ouders van hoogbegaafde kinderen. De absoluut noodzakelijke eerste stap naar meer kennis

e-Book: Meer dan gewoon ‘nen slimme’. Of waarom kennis de eerste stap is naar een gelukkig hoogbegaafd leven

We zijn verheugd om aan te kondigen dat ons e-book over hoogbegaafdheid zowel theoretische als praktische aspecten van dit onderwerp omvat.

We hebben ons grondig verdiept in de uitgebreide theorieën over hoogbegaafdheid en hebben deze kennis gecombineerd met praktische tools waarvan we denken dat ze nuttig zijn voor zowel ouders als leerkrachten.

We hebben veel tijd en energie gestoken in het schrijven en ontwikkelen van deze gids, en we zijn ervan overtuigd dat onze lezers zullen profiteren van de informatie, inzichten en technieken die we hebben opgedaan.

Bij het lezen van ons e-book zult u merken dat we veel ervaring hebben met hoogbegaafdheid en dat we u praktisch advies bieden over hoe u dit in de praktijk kunt toepassen. We hopen dat u zult genieten van het lezen en we kijken uit naar uw feedback.

e-Book: Meer dan gewoon ‘nen slimme’. Of waarom kennis de eerste stap is naar een gelukkig hoogbegaafd leven Meer lezen »

Dabrowski's Overexcitabilities (OE's) zijn een theorie ontwikkeld door de Poolse psychiater Kazimierz Dabrowski

Dabrowski’s Overexcitabilities zijn geen ziekte maar een unieke reeks kenmerken!

Het is belangrijk om erkennen dat hoogbegaafden met Dabrowski’s Overexcitabilities unieke individuen zijn. Het is daarbij ook belangrijk andere mensen te ontmoeten die de zelfde unieke kenmerken hebben. Daarom organiseren we voor de week van de hoogbegaafdheid verschillende activiteiten, zowel individueel als in groep zodat je die connectie kan maken.

Dabrowski’s Overexcitabilities zijn geen ziekte maar een unieke reeks kenmerken! Meer lezen »

Loopbaancoaching voor hoogbegaafden

Wil je 10 eenvoudige tips om deze HB kenmerken te omzeilen?

Yes, je bent ingeschreven voor onze Masterclass Om je honger al wat te stillen kan je ons gratis e-Book al downloaden Als hoogbegaafde of sneldenkende volwassene loop je tegen heel wat zaken aan. Conflicten op het werk met een niet authentieke baas. Misverstanden onder collega’s omdat je interventies nogal raar landen. Thuis spanningen met je partner. En vooral

Wil je 10 eenvoudige tips om deze HB kenmerken te omzeilen? Meer lezen »

QFor-Proces scan - kwaliteitslabel 2022

Omdat we ook voor Gromicoach steeds kwaliteit nastreven

Omdat we kwaliteit super belangrijk vinden willen we ook onze eigen werking regelmatig onder de loop nemen. Het was een pittige audit. Weken voorbereiding. De meeste bedrijven zijn er bij zo’n eerste audit niet in één keer door maar ons is het gelukt. We mogen vanaf nu zeggen dat ons volledige aanbod het QFor kwaliteitslabel heeft behaald.

Omdat we ook voor Gromicoach steeds kwaliteit nastreven Meer lezen »