fbpx

We leren je om (opnieuw) een durver te worden

Dit traject is gebasseerd op een theorie van Carol Dweck in verband met mindset. Hierbij gaat ze ervan uit dat je 2 manieren hebt om naar je brein te kijken. Sommige kinderen denken dat je capaciteiten vast staan. Dit noemt ze een Fixed Mindset. Andere kinderen denken echter dat het brein een heel kneedbaar gegeven is dat kan groeien. Deze noemt ze een growth mindset. 

Na onderzoek blijkt nu dat kinderen met een growth mindset bij een tegenslag hun hoofd niet laten hangen en doorzetten. Ze genieten van het leren. Daar waar de kinderen met een fixed mindset veel rapper gaan opgeven.

Deze fixed mindset krijg je niet mee vanaf je geboorte, het is een aangeleerde ingesteldheid en kan dus veranderd worden.

Je kind/jongere krijgt inzicht in fixed & growth mindset, gaat op zoek naar zijn/haar comfort-, lef- en paniekzone, leert hoe hersenen werken en zet fixed mindset gedachten om in growth mindset gedachten.

Tarieven

  • Intakegesprek op kantoor : eerste halfuur gratis, daarna € 60,- per uur, incl. 21% BTW
  • Individuele mindsettraining: € 60,- per uur, incl. 21% BTW
    excl. werkboek: €15,-

Een gemaakte afspraak kan tot uiterlijk 24 uur van te voren kosteloos worden gewijzigd of  geannuleerd. Voor een vergeten of niet-afgezegde afspraak wordt € 30,- per uur  in rekening gebracht.

Voordat we het traject opstarten plannen we eerst een intake in om te zien of dit traject de beste optie is voor je zoon of dochter.

We raden je als ouder aan om je ook goed te (laten) informeren rond Mindset. Dit kan door het lezen van het boek van Carel Dweck rond Mindset. Of via onze thema avond rond dat onderwerphttps://www.growth-mindset.be/thema_avonden_kortrijk/