fbpx

Wat als je motivatie volledig zoek is ?

De kracht in jezelf (Voor kinderen)

Als uit het intake gesprek blijkt dat er meer problemen zijn dan enkel de mindset van je kind. Dan werken we met een ander traject waar er naast mindset ook nog meer gewerkt wordt aan het welbevinden van je kind. Hiervoor maken we gebruik van ‘De kracht in jezelf‘ van Jan Kuipers.   (Voor 7 tot 12 jaar).

We leren de kinderen terug de kracht in zichzelf te vinden waardoor ze een stuk sterker in hun schoenen staan. In deze reeks gaan we dieper in op

  • … aan te vullen door Marjolein

Wanneer duidelijk blijkt dat het kind zeer zwaar psychologisch in de knoop zit, verwijzen we evenwel door naar een psycholoog die speltherapie of andere psychologische begeleiding kan aanbieden.

Wijs op weg (Voor jongeren)

Voor jongeren is het doel hetzelfde als dat van kinderen. We werken hiervoor met een aangepaste versie van “De kracht in jezelf’. Met name ‘Wijs op weg’ (Ontwikkeld door Sabine Sypré van Hoogbloeier. De structuur blijft hetzelfde als van “De kracht in Jezelf” : in een kennismakingsgesprek komen we meer te weten over de jongere en zoeken we uit wáár juist het probleem zit (op school of…) en bekijken we naar welk doel hij/zij zich wil richten. In een aantal vervolggesprekken werken we aan dit doel. Dit bestaat onder andere uit:

  • zelfinzicht via een Kwaliteitenspel
  • inzicht in zijn/haar omgeving via het Waardenspel,
  • inzicht in wat hoogbegaafdheid is via mindset,
  • inzicht in de leerstijl en leercompetenties via het Leervaardighedenspel,
  • leren herkennen van negatieve overtuigingen en die trachten te herkaderen.

Hierbij maken we ook gebruik van het Model van Talentontwikkeling van Jan Kuipers. Na een aantal sessies bekijken we ook wat er kan veranderen op school: is er een adviesgesprek nodig op school of kan de jongere zélf voor de verandering zorgen? Een aantal weken nadat het volledige traject is doorlopen volgt nog een evaluatiegesprek waarin we evalueren of de aanpak heeft geholpen en waar het nog kan worden bijgestuurd.

Tarieven

  • intakegesprek op kantoor : eerste halfuur gratis, daarna € 65,- per uur, incl. 21% BTW
  • individuele training: € 65,- per uur, incl. 21% BTW
    excl. werkboek: €15,-

Een gemaakte afspraak kan tot uiterlijk 24 uur van te voren kosteloos worden gewijzigd of  geannuleerd.
Voor een vergeten of niet-afgezegde afspraak wordt € 30,- per uur  in rekening gebracht.

Voordat we het traject opstarten plannen we eerst een intake in om te zien of dit traject de beste optie is voor je zoon of dochter.

We raden je als ouder aan om je ook goed te (laten) informeren rond Mindset ? Dit kan door het lezen van het boek van Carel Dweck rond Mindset. Of via onze thema avond rond dat onderwerp : https://www.growth-mindset.be/thema_avonden_kortrijk/ 

(c) Hoogbloeier : Tekst van traject “Wijs op weg” voor jongeren komt van Hoogbloeier : https://hoogbloeier.be/aanbod/voor-kinderen/onderpresteren-kracht-wijs-op-weg/