fbpx
Foto 2 artikel Augeo lr-hoogbegaafd

Ontwikkelingsvoorsprong vaak te laat herkend : heel belangrijk. Hoe sneller je stappen zet, hoe kleiner je problemen zullen zijn.

Ja, hoogbegaafd, dat ben je vanaf de geboorte!

Bij ons startte het bij ons derde kind.

Ons gromicoach verhaal is gestart bij ons derde kind. Deze veranderde heel snel als ze in de kleuterklas zat. Gedurende die drie jaar kleuterklas was het een hele uitdaging en we hadden geen flauw idee waarom ons kind zo moeilijk was.

Bij de eerste 2 hadden we helemaal geen probleem gehad (of dat dachten we toen toch nog). Door een toevallig gesprek hadden we het geluk in contact te komen met Hoogbloeier.

Dit volledige startverhaal kan je vinden onder Hoogbegaafdheid?! Dat bestaat niet…!

Door de jaren heen hebben we heel veel bijgeleerd rond hoogbegaafdheid. Al 2 reeksen thema-avonden hebben we ondertussen gegeven. Telkens met heel veel positieve respons. We hebben ook al veel kinderen gecoacht en veel ouders begeleid. De ervaring en anekdotes verwerken we mee in onze avonden. Ook voor scholen is dit zeker een interessante start om kennis te vergaren rond hoogbegaafdheid.

Het werk is zeker nog niet af. Eén van de belangrijke doelstelling is om de kinderen zo vroeg mogelijk te kunnen detecteren zodat de ‘schade’ nog beperkt is. De thema avonden helpen je als ouder om hoogbegaafdheid goed te begrijpen. Met de nodige tools kunnen we dan vermijden dat je kind vastloopt in het lager, middelbaar of soms zelfs pas aan unief. Want dan is het een stuk moeilijker om nieuwe gewoontes aan te leren en je vol potentieel te vinden.

Wil je meer inzicht in hoogbegaafdheid? Wil je weten waar je allemaal op moet letten in de opvoeding van je hoogbegaafde kind. Dan is de themareeks zeker een goed startpunt.