Covey voor snel denkenden

Nieuw

Programma zal aangepast uitgebreid worden na deze eerste reeks.

Wat we nu al weten :

 • Deel I zal volgende keer een volledige dag innemen. Uit eerste sessie hebben we geleerd dat het uitdiepen van de hoogbegaafdheidsmodellen en wat dat betekent voor de deelnemers een pittig en complex traject is waar we dus meer tijd voor gaan nemen
 • Deel II en III gaan beide over de eerste eigenschap. Het heeft immers meer tijd nodig om het grote volume aan tips en oefeningen goed te kunnen doen. Reflectie, zelfevaluatie en delen in de groep versterken dit leerproces. De duurtijd van de sessie is uitgebreid van 3 naar 4uur. (… en ook dat is nog nipt dankzij de grote interactie in de groep 🙂 )
 • Deel IV & Deel V : We gaan nu van de eerste naar de 2de eigenschap. Dwz we kijken om tot de essentie van ons leven te komen. Op basis daarvan schrijven we een visie, een missie en onze langetermijndoelstellingen. Is dus een pittige fase in de reeks. Sessies lopen zeer goed, er zijn al mensen die graag een vervolg willen zien op dit verhaal. Het is immers pittig om je leven in een paar maand om te smijten. Vervolgtracks zullen dus verder bekeken worden als deze reeks afgerond is.
 • Deel VI was synthese dag + voorbereiding voor een nieuw traject waarin we de agenda verder gaan uitdiepen.

Conclusies

 • We zijn momenteel traject aan het evalueren. De feedback is zeer positief. Conclusie is dat we meer naar 6 volle dagen zullen gaan. Mogelijks over een langere periode gespreid en gevolgd door nog een aantal evaluatie dagen op basis van een nieuw ontwikkelde agenda. Meer info volgt heel binnenkort. Schrijf je dus zeker in als je al interesse hebt zodat je op de shortlist staat voor de volgende reeks.

Nieuw traject ontwikkeld - Is gestart op 18/10/2019. Volgende reeks nog vast te leggen.

Groeitraject naar een meer evenwichtig succes. Een leerrijke reis naar jezelf.

Voel jij als hoogbegaafde en/of snel denkende volwassene ook altijd als opgejaagd wild door je agenda? Heb je het gevoel dat er een groot onevenwicht heerst? Dat er, zelfs al gaat het best wel goed in je carrière en in je gezin, toch een honger blijft? Een vorm van onbehaaglijke onrust? Heb je ook het gevoel dat je te veel tijd besteedt aan urgente zaken en te weinig aan belangrijke zaken? Maken mensen soms misbruik van je capaciteiten? Heb je problemen om goed te functioneren als gevolg van je groot rechtvaardigheidsgevoel. Ben je soms verlamd door je perfectionisme of is het moeilijk te functioneren in een groep door je hooggevoeligheid.

Dan kunnen de 7 eigenschappen van Stephen Covey je al een heel stuk verder op weg helpen. Je zal de leerhonger die je hebt als hoogbegaafde meer kunnen kanaliseren, waardoor je ÉN grote coole dingen kan doen ÉN toch ook een zekere rust en evenwicht zal vinden. De drukte in je hoofd gaat hierdoor niet stoppen, maar je gaat meer en meer nadenken over de dingen die jou succesvol en gelukkig maken. Je zal in je problemen plots opportuniteiten ontdekken en kiezen voor wat voor jou echt belangrijk is.

Het traject is volledig gebaseerd op het werk van Stephen Covey, autoriteit op het gebied van persoonlijk leiderschap en is aangepast aan de noden van de snel-denkende hoogbegaafde volwassene.  Het is geen quick fix programma. Je zal er zelf de nodige tijd en aandacht in moeten investeren maar je zal hiervoor een veelvoud aan ‘waarde’ terugkrijgen. Op het einde van dit traject heb je een stevige basis waardoor je als hoogbegaafde volwassene beter zal functioneren en groeien.

Het traject

Wat zit er zeker in het traject:

We willen je volgende inzichten laten ontdekken want ze gaan je wereld als hoogbegaafde drastisch veranderen :

 1. Je hebt de keuze in eigen handen. Je kan je leven sturen.
 2. Als je weet wie je echt wil zijn, kan je je eigen doelen vastleggen.
 3. Als je die doelen kent kan je met een veel kritischer blik kijken naar alles wat er op je weg komt.

Naast de groepssessies zijn er ook opdrachten die je opneemt in je dagelijks functioneren. Meten is weten! In de periode tussen 2 groepssessies ga je dus aan de slag met reflectie- en observatie-oefeningen. Mocht je hierbij tegen hindernissen aanlopen, dan staan we klaar om je individueel te ondersteunen waar nodig. We voorzien hiervoor online coaching via skype. Je kan ook vragen in de groep smijten via een Yammer pagina. Op die manier kan je ervoor zorgen dat je in de volgende workshop maximaal vanuit eigen ervaring aan de slag kan.

Einddoel traject is dat je op een punt komt dat :

 1. je jouw authentieke doelen gevonden hebt die heel dicht staan bij wie je echt wil zijn
 2. je je bewust bent dat je veel van je keuzes zelf in handen hebt
 3. je technieken hebt om die doelen dagdagelijks te realiseren en op te volgen.
 4. dat je door win-win te denken en goed te luisteren naar andere veel beter vooruitgang kan boeken. Je kan dus als hoogbegaafde veel beter samenwerken zonder jezelf nog te verloochenen.

Wat zit er allemaal in dit traject

Intake gesprek

We starten met een gratis intakegesprek. Doel van het gesprek is een duidelijke zicht te krijgen op je noden en af te toetsen of dit traject voor jou bestemd is. Dit traject vraagt een serieuze investering qua tijd en budget, we willen dus zeker zijn dat het voor jou een grote meerwaarde kan betekenen.

Daarnaast is het ook belangrijk voor de samenstelling van de groep. We willen een sterke groep hebben om de uitwisseling en de samenwerking maximaal te laten werken. Of zoals Stephen Covey het in de 6de eigenschap aangeeft : “We gaan voor volledige Synergie”

Een reeks groepssessies

 • 6 sessies
 • Gaan door bij Gromicaoch – Sint-Anna 25, 8500 Kortrijk
 • Programma
    • Sessie 1, 2 en 3 focussen op de eigen waarden, normen en doelen. Einddoel is om voor 2019 voornemens te hebben waarvan je denkt ‘O my God’ en ‘… maar dit wil ik echt uit de grond van m’n hart’
    • Sessie 4, 5 en 6 gaan we verder op deze doelen en kijken hoe we deze kunnen vertalen naar concrete stappen. Hier zoomen we ook in hoe je als sneldenkende volwassene goed kan functioneren in groep.

Online coaching

Online coaching (aantal nog te bepalen) vrij te gebruiken in tijdsblokken van 15 minuten, verspreid over het volledige traject. Doel is om bij problemen snel te kunnen terugkoppelen.

Als je er volledig voor gaat is het immers een pittig traject. We willen er dus voor zorgen dat je maximaal kan groeien in het traject. 

Een online platform

Er zal ook een online workspace beschikbaar gesteld worden via Yammer zodat er ook vragen in de groep kunnen gegooid worden. 

Lesmateriaal

Alle presentaties die gegeven worden gedurende de verschillende sessies zullen ook op papier meegegeven worden.

We zullen ook de nodige linken delen naar interessante tools of technieken die je kan gebruiken om verder mee te experimenteren. Het is immers wat zoeken naar de tools die voor jou het best werken.

De gromi-coach agenda

Er wordt samen een papieren planningsagenda ontwikkeld in de vorm van Co-Creatie. Je kan dus meewerken om de perfecte ondersteunende agenda uit te werken.

Locatie

Het volledige traject gaat door bij Gromicoach in Kortrijk. In een groene omgeving wat ons ook de mogelijkheid geeft om sommige sessies buiten te organiseren. Wandelen kan immers de denkprocessen versnellen.

Wanneer

Data van de reeks

Telkens van 9u tot 12u. Verwelkoming vanaf 8u30.

 • 18/10
 • 15/11
 • 29/11
 • 13/12
 • 10/1/2020
 • 24/1/2020

Aantal personen

In dit traject kunnen er maximaal 6 personen inschrijven. We willen immers met een kleine groep werken zodat je maximaal ondersteund kan worden in je zoektocht. 

Prijs

Prijs intake : Gratis

We doen eerst een intake gesprek om te kijken of ons traject effectief jouw vragen kan oplossen. Deze intake is gratis en vrijblijvend.

Prijs traject : €TBD