fbpx

Photo by Annie Spratt on Unsplash

CoachingKind-hoogbegaafd

Je kind is hoogbegaafd. Wat nu ? Nee je kind is niet gewoon heel slim. Het is iemand die sneller en anders leert. En nee, het is ook geen ziekte, geen label waarmee je de rest van je leven als een ‘vreemde’ aanzien moet worden.

Belangrijk is dat zeker eerst al de hoogbegaafdheid goed uitgelegd wordt. Heeft je kind faalangst, automatiseringsproblemen of is het aan het onderpresteren. Dan adviseren we om een individueel traject te doorlopen. Daar zorgen we zeker al eerst dat de hoogbegaafdheid duidelijk uitgelegd wordt. Daarnaast werken we dan aan de mindset. Daar hebben we verschillende trajecten voor. Let wel ! Dat is enkel een kader, we passen traject aan aan de noden van het kind zelf. Er zijn immers veel verschillende hoogbegaafden. We beschouwen jouw kind hier ook als een uniek persoon.

mindset-hoogbegaafd

Mindset van Carol Dweck

Durven is iets dat je kan leren !

Mindset training : Durven is iets dat je kan leren.

Heel veel hoogbegaafde kinderen krijgen van kleins af aan te horen hoe slim ze wel zijn. Hoe mooi ze wel kunnen tekenen. Ze maken ook quasi geen fouten. Als gevolg hiervan komen ze vrij snel in een fixed mindset terecht. Dit is een heel belangrijke reden waarom kinderen mogelijks zelfs al van in de kleuterklas beginnen vertragen op hun prestaties, faalangst krijgen. Met deze individuele begeleiding helpen we het kind terug naar een growth mindset.

Soms is je kind echter al ernstig aan het onderpresteren (en ja, dat kan ook als ze een 10 op 10 haalt op alle vakken). In dat geval moeten we een andere aanpak hanteren om het zelfvertrouwen terug te geven en dan de mindset aan te pakken. Daarvoor zijn er 2 aangepaste trajecten voorzien, naar gelang het voor kinderen of tieners is.

Als je kind of tiener al aan het onderpresteren is ...

Onderpresteren is zeker niet aangeboren. Al ooit een baby tegengekomen die na een aantal pogingen om te leren kruipen of stappen zegt van “Nop, stappen is niets voor mij, dat kan ik niet’. Om dan gelijk de handdoek in de ring te smijten.

Dus dat is zeker goed nieuws. We kunnen er iets aan doen. Let wel, als je zwaar onderpresteert heb je al een hele weg afgelegd. De weg terug zal dus zeker ook niet gemakkelijk zijn. Het is dus een heel individueel traject waar de snelheid van vooruitgang heel sterk afhangt van je kind of tiener zelf.

Tarieven

  • intakegesprek op kantoor : eerste halfuur gratis, daarna € 65,- per uur, incl. 21% BTW 
  • individuele training: € 65,- per uur, incl. 21% BTW excl. werkboek: €15,-

Een gemaakte afspraak kan tot uiterlijk 24 uur van te voren kosteloos worden gewijzigd of  geannuleerd.
Voor een vergeten of niet-afgezegde afspraak wordt € 30,- per uur  in rekening gebracht.

Ja, ik wil aan de slag gaan om mijn hoogbegaafde zoon of dochter te helpen

Alles start met een goed gesprek. Er zijn immers veel zaken die je zelf als ouder al kan doen!

Daarom is een intake gesprek altijd onze eerste stap. Zo kunnen we veel beter inschatten wat je uitdagingen vandaag zijn. Kunnen we al tips geven waar je zelf mee aan de slag kan en kunnen we kijken of een coaching hier nodig is of niet.

Als ouder is het ook super belangrijk dat je ook zelf meer kennis verkrijgt rond hoogbegaafdheid, mindset, positieve discipline, onderpresteren en versnellen. Daarom adviseren we ook om de reeks thema avonden te volgen voor ouders en leerkrachten.