Loopbaancoaching met loopbaancheques

Inge Vandemoortele

Ervaren Loopbaan coach met specialisatie Hoogbegaafdheid. Inge Vandemoortele

Deze loopbaancoaching zal door Inge gedaan worden. Zij heeft jaren ervaring in Loopbaancoaching bij de VDAB zelf en is ondertussen ook opgeleid in de specifieke kenmerken van hoogbegaafde en sneldenkende volwassenen. Dit aangevuld met de jaren expertise van Gromicoach.

Wij zijn volop bezig met de voorbereiding van dit dossier voor de VDAB.

Wil je als sneldenkende en/of hoogbegaafde volwassene graag een loopbaancoaching traject aanvragen.

Vul dan onderstaand formulier in en van zodra het dossier goedgekeurd is  nemen we contact met jou op.

Photo by Alex Radelich on Unsplash

Je job met veel plezier en voldoening uitvoeren is een hele uitdaging als hoogbegaafde volwassene

Als snel denkende hoogbegaafde volwassene is het voor jou soms niet evident om in een bedrijf goed te functioneren. Er zijn heel veel misverstanden tussen jou en je collega’s. Je bent een beetje “de kanarie in de schachten van de onderneming“. Je vindt mogelijks zelf ook niet meer goed de antwoorden op alle vragen waarmee je zit. Dan is loopbaancoaching op maat van jouw sneldenkende brein zeker een aanrader.

Wie zijn wij en wat willen wij betekenen voor jou als hoogbegaafde volwassene (Werknemer of zelfstandige)

Wij zijn gespecialiseerd in coaching van hoogbegaafde kinderen en volwassenen.

Waarom doen wij dit ? Waar geloven wij in ? Waar willen wij een verschil in maken?

We geloven dat hoogbegaafdheid een kwaliteitslabel moet worden en dat elke hoogbegaafde, zowel kind als volwassene, het potentieel heeft om zijn wereld te veranderen. We zijn ons bewust dat de hindernissen heel groot kunnen zijn en dat de weg voor veel hoogbegaafden versperd is door onbegrip,  door foute reacties, door een niet stimulerende omgeving, door te strakke regelgeving, door eigen zijnskenmerken, …… ja door heel veel soms. We willen samen met onze hoogbegaafde klanten de weg zoeken door en langs die hindernissen.

Om dit te kunnen doen werken we niet met één standaard traject, dat op elke hoogbegaafde zou moeten passen, maar gaan we voor maatwerk dat we samen bouwen. Gromicoach biedt een kader aan, maar de specifieke invulling hangt af van de individuele klant. Elke HB-Klant is immers uniek!

Vanuit welke visie wordt loopbaanbegeleiding aangepakt?

Jij bent mogelijks maar op latere leeftijd tot de vaststelling gekomen dat je mogelijk hoogbegaafd bent. Soms als je kinderen hebt, via de ontdekking van je kinds hoogbegaafdheid. In andere gevallen omdat een vriend, collega of je arts hierop heeft gewezen. Ook via blogs of boeken kom je mogelijks uit op verhalen waarin je veel van jezelf herkend.

Deze ontdekking is voor jou dan meestal een zwaar traject omdat een reeks moeilijke en pijnlijke ervaringen uit het verleden nu opeens duidelijker worden. Dit zowel vanuit je eigen jeugd, je relaties, als vanuit hun carrièrepad tot hiertoe.

Bij de ontdekkingstocht moet je als hoogbegaafde volwassene ook heel veel beslissingen vanuit je eigen verleden herevalueren. Er komt onvermijdelijk ook een analyse van de professionele carrière. Een aantal vaak voorkomende problematieken waar je mogelijks tegenaan gelopen bent zijn:

  • Jobhoppen: Sommige mensen switchen gemiddeld om de 1 à 2 jaar van werk. Soms komen ze op een punt dat ze hulp nodig hebben om gericht te zoeken naar werk rekening houdend met hun hoogbegaafdheid.
  • Burn-Out/Bore-out: Sommige hoogbegaafde volwassenen hebben als gevolg van hun hoogbegaafdheid veel faalangst. Daardoor blijven ze meestal wel op hun zelfde job maar vaak hebben ze al één of meerdere burn-outs of bore-outs gehad. Ook deze mensen moeten we terug hun authentieke ik laten ontdekken en op basis daarvan de juiste jobinvulling aanbieden.

Het doel van Gromicoach Loopbaancoaching is een kwaliteitslabel maken van jouw hoogbegaafdheid. We willen je helpen zoeken naar een functie die meer op jouw manier van denken/zijn aansluit.

Het traject op maat van de klant omvat minimaal volgende aspecten

  • Inzicht in hoogbegaafdheid
  • Inzicht in zichzelf
  • Actieplan

Ben je geïnteresseerd in zo’n traject op jouw maat als hoogbegaafde? Schrijf je dan in en van zodra we officieel mogen starten geven we een seintje en zoeken we een datum voor een gratis intake gesprek.