fbpx

Photo by Juliane Liebermann on Unsplash

Coaching voor hoogbegaafde kinderen, jongeren en volwassenen

Gromicoach

Ouder van een hoogbegaafd kind?

Dat is vaak een hele opdracht. In een aantal gevallen is het zelfs een verrassing dat er hoogbegaafdheid in het spel is. Je kind heeft het moeilijk op school, zit niet goed in zijn vel of heeft moeite met vriendschappen. Je voelt aan vanalles en nog wat dat er iets niet klopt en je gaat op zoek naar antwoorden. Met een beetje geluk wijst iemand je op de mogelijkheid van hoogbegaafdheid en zo kom je dan via via op een organisatie uit, zoals de onze, die rond dit onderwerp bezig is.

Thema-avonden

Een eerste belangrijke stap die je als ouder best zet, is meer kennis vergaren rond hoogbegaafdheid.

Hiervoor organiseren wij verschillende keren per jaar een reeks thema-avonden. Info en data kan je vinden op onze website.

Individuele coaching van uw kind

Heeft je kind faalangst, automatiseringsproblemen of is het aan het onderpresteren, dan adviseren we om een individueel traject te doorlopen. Daarbij starten we steeds met een talenteninterview. Daarnaast werken we aan de mindset. Daar hebben we verschillende trajecten voor.

Let wel! Dat is enkel een kader, we passen het traject aan aan de noden van het kind zelf. Elk kind is immers uniek, ook binnen de hoogbegaafden.

Groepscoaching - plus-groep

Klaagt je kind regelmatig eens dat hij of zij zich zo anders voelt? Totaal niet in de klas past? Geen vriendjes kan vinden waarmee het klikt? Veel rond de leerkracht blijft hangen?

Dan heeft je kind nood aan contact met ontwikkelingsgelijken. Daar hij of zij er vandaag nog niet goed in slaagt deze contacten te leggen op school, hebben we een traject uitgewerkt waar we je kind sterker maken als persoon en in groep.

De bedoeling van deze plusgroep is dus verrijking aan te bieden die hen vooral versterkt in hun hoogbegaafdheid. Ze leren omgaan met uitdagingen en eventuele moeilijkheden die voortkomen uit hun hoogbegaafdheid en dit samen met andere hoogbegaafden.

Omdat kennis rond hoogbegaafdheid de eerste stap is

Intake gesprek

Alles start met een goed persoonlijk gesprek. Elk kind is immers uniek

Individuele coaching

Na het intake gesprek is er de optie voor individuele coaching.

Themareeks

Omdat kennis de eerste stap is geven we 2 keer per jaar een reeks rond hoogbegaafdheid.

Gratis infosessie

Twijfel je nog. Wil je ons al eens vrijblijvend ontmoeten? 2 keer per jaar geven we ook een gratis info sessie.

Oudercursus

Opvoeden zonder straffen of belonen? Een heel sterke toolset voor de opvoeding van je hoogbegaafde zoon of dochter.

Online opleidingen

Woon je iets te ver van ons maar wil je toch aan de slag? We bieden onze content ook online aan.

Coaching hoogbegaafde volwassenen

Wat? Ik, hoogbegaafd? Zeker niet! Ik vind het telkens weer zo fascinerend hoe de ouders van hoogbegaafde kinderen zo veel van zichzelf in hun kinderen herkennen en dat er op de checklist rond hoogbegaafde volwassenen zo veel zaken zijn waar ze op reageren: “hé, dat heb ik ook”. Om dan, als het griezelige en overbeladen woord “Hoogbegaafd” op de radar komt, zo snel mogelijk weg te duiken. Want nee – zeker niet hoogbegaafd! Alles behalve dat. Daarom eerst een aantal aandachtspuntjes:

  1. Meer dan 50% van hoogbegaafdheid is genetisch bepaald, dus als je kind hoogbegaafd is, tjá dan heb je best wel wat kans dat je daar zelf voor iets tussen zit.
  2. nog belangrijker: hoogbegaafdheid is geen ziekte! Geen afwijking! Vandaag kan dat nog als een belemmering aanvoelen maar dat hoeft het helemaal niet te zijn!

 

Hoogbegaafdheid stopt niet aan 18 of 21 ...

Ben je zelf een snelle denker of hoogbegaafde ?

Omdat kennis rond hoogbegaafdheid de eerste stap is

Individuele coaching

Is je zoektocht nog bezig, dan kan individuele coaching helpen om je eigen krachten te ontdekken.

Groepscoaching

Voel jij je als hoogbegaafde en/of snel denkende volwassene ook altijd als opgejaagd wild door je agenda? Heb je het gevoel dat er een groot onevenwicht heerst? Je geen connectie vindt met de mensen rond jou? Dat er, zelfs al gaat het best wel goed in je carrière en in je gezin, toch een honger blijft?

Loopbaancoaching

Maak dan vandaag nog de loopbaankeuzes die bij jou passen en jou de energie geven die je verdient. Het positieve effect zal zich niet enkel in je job laten merken maar ook in je privéleven. Een loopbaancoaching kan je leven veranderen!

loopbaancheques
Gromicoach

Gromicoach – Kortrijk

Sint-Anna 25

8500 Kortrijk

Waarom doen we dit?

Waarom doen wij dit? Waar geloven wij in? Omdat we geloven dat hoogbegaafdheid een kwaliteitslabel moet worden!

Wij geloven dat elke hoogbegaafde, zowel kind als volwassene, het potentieel heeft om zijn wereld te veranderen. We zijn ons ervan bewust dat de hindernissen soms groot kunnen zijn en dat de weg voor veel hoogbegaafden versperd is door onbegrip, door foute reacties, door een niet stimulerende omgeving, door te strakke regelgeving, door eigen zijnskenmerken, … ja door heel wat soms. We willen samen met jou als hoogbegaafde de weg zoeken door en over die hindernissen.

Om dit te kunnen doen, werken we niet met één standaardtraject dat op elke hoogbegaafde zou moeten passen, maar gaan we voor maatwerk dat we samen bouwen. Onze vooropgestelde oplossingen zijn dus vooral een kader, een raamwerk waarmee we samen de inhoud scherpstellen op basis van wie je bent.

Voor kinderen gebeurt dit door begeleiding van het kind en tegelijkertijd ook door de ouders en de leerkrachten te informeren en ondersteunen in alle aspecten van hoogbegaafdheid.

Voor de volwassenen gebeurt dit voor een groot deel door ze inzicht te geven in zichzelf maar ook door bedrijven te informeren over het gigantisch creatief potentieel in hun organisatie.

Steeds door vooral in jullie potentieel te geloven. Omdat hoogbegaafdheid een kwaliteitslabel moet worden.