Oudercursus (Positieve Disipline + Mindset + Hoogbegaafdheidsmodellen)

Opvoeden van kinderen is op zich al een hele uitdaging. Maar jij bent dan nog eens extra gezegend met een hoogbegaafd kind. De lat komt dus nog net iets hoger te liggen. Ga je af en toe eens door het lint in de ochtendspits? Heb je soms het gevoel dat je kind jou meer stuurt dan jij je kind. Wil je dat je kind een gelukkige volwassene wordt, een mooie job vindt, een leuk gezin opbouwt, maar je bent er helemaal niet gerust in dat dit op zo’n manier wel kan lukken? 

In contacten met ouders, zowel op onze thema-avonden als bij de individuele intakegesprekken komen we deze verhalen en zorgen regelmatig tegen. We merken  daarbij ook dat, naast de theoretische basis en de algemene info (zoals die in onze thema avonden) er vaak nog extra nood is om ervaringen te kunnen delen. Daarom geven we een hele praktische cursus waar we mindset van Carol Dweck en positive discipline van Jane Nelsen toepassen in combinatie met hoogbegaafdheid.

De oudercursus

In een kleine groep (max. 10 deelnemers) gaan we samen aan de slag met allerhande thema’s die in de opvoeding van onze kinderen geregeld opduiken. Wij als begeleiders bieden de theoretische omkadering steeds vertrekkende vanuit jullie eigen vragen en voorbeelden.

Het doel is om met elkaar en van elkaar te leren, om de theorie toe te passen in de praktijk en te leren van elkaars successen en van elkaars fouten.

De basis is “Positive Discipline” van Jane Nelsen, aangevuld met specifieke thema’s die bij de opvoeding van hoogbegaafde kinderen belangrijk kunnen zijn.

Wat komt er zeker aan bod?

(Mindset en positieve discipline toegepast voor hoogbegaafdheid)

 • Mindset: minimale theorie, we zetten volledig in op de praktische toepassing het gezin.
 • Communicatie: dit zit verweven doorheen de verschillende sessies en komt vooral aan bod tijdens de bespreking van specifieke opvoedingssituaties.
 • Positive Discipline 

Plaats in de geboorterij en de invloed hiervan op de plaats in het gezin, op de ontwikkeling van het desbetreffende kind, maar ook de invloed van jouw eigen gezin van herkomst hierop.

Wat is de reden achter het gedrag van je kind?

Toepassing van een aantal technieken.

 • Talenten
 • Onderwijs:

Communicatie op school: hoe samenwerken met de school?

Waar lopen onze kinderen tegen aan op school?

Wat zijn de mogelijkheden op school?

Ruzies omtrent huiswerk

Onderpresteren

 • Executieve vaardigheden: Vaak merken we dat de executieve vaardigheden niet op hetzelfde niveau zitten als de kennis die ze hebben. Dit zorgt voor veel ergernissen thuis en op school en is bij veel gezinnen een bron van ruzies en elkaar verkeerd begrijpen. We helpen jullie inzicht krijgen in deze vaardigheden en hoe je je opvoeding kan afstemmen op het profiel van je kind.

Na deze oudercursus ga je naar huis met een theoretische basis, maar vooral met een koffer aan technieken en nieuwe inzichten om zo je opgroeiende kind of jongere te kunnen ondersteunen in het opgroeien tot een autonoom persoon.

Wil je meer weten rond positieve discipline – lees dan ook de blog “Onbewust kwetste ik m’n kinderen door wat ik zei 🙁

Praktisch :

 • 6 sessies van 2 uur. (19:30 tem 21:30)
 • Data voor de volgende sessie :
   • 2020 – Data nog te bepalen

Waar : GromiCoach, Sint-Anna 25, 8500 Kortrijk

Prijs per reeks :

 • per persoon : €295, – incl 21% BTW,(Incl. wekelijks de hand-outs van de gebruikte slides + eventueel extra documentatie rond het onderwerp) 
 • 50% korting partner : per koppel € 442,5- incl 21% BTW  (€147,5 korting)

Wil je eerst meer weten rond hoogbegaafdheid en Positive Discipline? Kom dan naar onze thema reeks.

Marjolein Baes

Marjolein Baes

Coaching kinderen en tieners + begeleiding ouders

Rudo Van Overbeke

Coaching volwassenen

Certified Positive Discipline Parent Educator (CPDPE)

Certified Positive Discipline Parent Educator (CPDPE)

Certified Positive Discipline Parent Educator (CPDPE)

Certified Positive Discipline Parent Educator (CPDPE)

Gecertifieerd expert hoogbegaafdheid
Gecertifieerd expert hoogbegaafdheid