fbpx
maxresdefault1-hoogbegaafd

… de kracht van Self-Talk

De dingen die je tegen jezelf zegt bepalen voor een groot stuk de kans dat je idee of doel een succes kan worden. Voor elke negatieve zin die je project kan kelderen bestaat er gelukkig ook een omgekeerde versie die je wel de boost kan geven om grenzen te verleggen.

-hoogbegaafd

Daarom een aantal zinnen die je elke morgen tegen jezelf kan zeggen en de kans aanzienlijk verhogen dat je ook succes zal hebben.

  • Ik kan alles aan : gelijk waar je je op concentreert zal je ook gedaan krijgen. Je straalt immers dat geloof uit, zowel naar anderen als naar jezelf. YES I CAN
  • In plaats van te zeggen ‘Ik kan dat niet want … daar heb ik geen geld en tijd voor’ , kijk welke de redenen zijn waarom je wel kan slagen. En pas je zin aan naar ‘Ik kan dit wel want … dit idee is zo sterk dat ik er tijd voor zal maken en de nodige resources voor zal vinden. Het is te mooi om te laten liggen’.
  • Ik verdien meer in dit leven. Je hebt het recht om je steeds te verbeteren. Dit kan financieel zijn, dit kan over gezondheid gaan, … Kies zelf wat je belangrijk vindt en zet daar de doelen die de lat hoger kunnen leggen.
  • Het is nooit te laat. Je kan op elk moment in je leven kiezen om iets te veranderen. Een doel na te streven die je al jaren in de schuif hebt laten liggen.  Kies ervoor die stap vandaag te zetten
  • Als het gemakkelijk was zou iedereen het doen. Ik kies deze moeilijke weg omdat ik geloof dat het voor mij meerwaarde zal bieden.
  • Ik heb mijn  eigen toekomst in de hand. Het is super belangrijk dat je beslist dat alles wat je doet je eigen keuze is. Jij hebt jouw toekomst in de hand. Er is altijd wel een vleugje gelukt nodig maar de kans dat je dat geluk ook vind hangt sterk af van hoe hard je zelf geloofd dat jij het stuur in handen hebt.
  • Elke dag telt. Als je voor een grote uitdaging staat is het belangrijk te beseffen dat elke dag, elke stap die je zet, elk uur dat je investeert een verschil maakt en je dichter bij je doel kan brengen.
  • Ik beslis over m’n eigen gevoelens. Gevoelens zijn het resultaat van gedachten. Wat je denkt is wat je zal voelen. Denk bv eens aan iemand die je zeer graag ziet. Sluit je ogen, en haal hem of haar voor ogen. Beeld je in dat je elkaar een knuffel geeft. Zo een heerlijke lange liefdevolle energie gevende knuffel. … en …. hoe voel je je nu ?

Neem deze gedachten mee, de volgende keer dat je voor een uitdaging staat en jezelf probeert wijs te maken waarom dat vandaag nog geen goed idee is. Weet dan dat je zelf de sleutel in handen hebt voor succes. En weet dat succes niet zit in wat andere denken maar in wat je zelf leert terwijl je die nieuwe uitdagingen aangaat. Als je geleerd hebt is een mislukte poging ook een succesvol leerproces. En een kans voor een nieuwe betere strategie.