fbpx

Ik vind het telkens weer zo fascinerend hoe de ouders van hoogbegaafde kinderen zo veel van zichzelf in hun kinderen herkennen. Je herkent zoveel zaken in de checklist rond hoogbegaafde volwassenen : het rechtvaardigheidsgevoel, de kritische houding, de vele solo projecten, … zo veel zaken waar je zo iets hebt van

“he, dat heb ik ook”

om dan, als het griezelige en overbeladen woord “Hoogbegaafd” op de radar komt zo snel mogelijk weg te duiken. Want nee – zeker niet hoogbegaafd ! Alles behalve dat.

Daarom eerst een aantal aandachtspuntjes :

  1. Meer dan 50% van hoogbegaafdheid is genetisch bepaald dus – als je kind hoogbegaafd is, ’t Ja dan heb je best wel wat kans dat je mee zal delen in die brokken
  2. … en nog belangrijker : hoogbegaafdheid is geen ziekte ! Geen afwijking. Vandaag kan nog als een belemmering aanvoelen maar dat hoeft het niet te zijn ! 

Stap 1 in het oplossen van een ‘probleem’ is het aanvaarden dat er een probleem is. In het geval van hoogbegaafdheid is het dan nuttig om de thema avonden te volgen rond hoogbegaafdheid. Als ouder kan je de volledige reeks best volgen. 

Individuele coaching - snel denkende volwassenen

Individuele coaching

Sta je aan de start van je zoektocht. Weet je net dat je hoogbegaafd bent of twijfel je er zelfs nog aan. Dan is een individuele coaching meer aangeraden. 

Ben je opzoek naar loopbaancoaching op maat van hoogbegaafden. Vraag dan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Covey voor hoogbegaafden - groepstraject

Groepstraject voor hoogbegaafde volwassenen

Durf je de uitdaging aan ! Je hebt al best wel een mooie carrière achter de rug. Eventueel een mooi gezin. Of al een heel pittige job. Maar je mist gelijk iets. Er is een vorm van onbeschrijfbare honger naar anders. Naar meer. Maar niet meer klimmen. Je bent op zoek naar een andere vorm van rijkdom. Een volgende fase in je leven. En je wil dit traject doen met een aantal andere snel denkende volwassenen. Om zo samen tot een resultaat te komen die je alleen nooit had kunnen bereiken. Dan is dit een traject voor jou.

10 tips om zelf al aan de slag te kunnen

Wil je eerst zelf al aan de slag met een aantal tips? Download dan hier je e-Book.