fbpx
Mindset en hoogbegaafdheid

The
Gromicoach
Blog

Omdat kennis de eerste stap is
Begaafdheid op school ... en voor ouders
Kennis hoogbegaafdheid

Tips voor leerkrachten – hoogbegaafdheid op school

Om hoogbegaafde kinderen te helpen, is het essentieel dat leerkrachten een goed begrip hebben van hoogbegaafdheid en de kenmerken ervan herkennen. Ze moeten vooroordelen vermijden en een open blik hebben om de unieke behoeften van hoogbegaafde leerlingen te begrijpen. Het begrijpen van gedrag en het zoeken naar de onderliggende oorzaken is belangrijk. Leerkrachten kunnen de leerhonger van hoogbegaafde kinderen stillen door uitdagende lesstof en opdrachten aan te bieden, differentiatie toe te passen en individuele begeleiding te bieden. Door deze maatregelen kunnen leerkrachten hoogbegaafde kinderen ondersteunen bij het bereiken van hun volledige potentieel.

Lees verder »
e-Book voor ouders van hoogbegaafde kinderen. De absoluut noodzakelijke eerste stap naar meer kennis
Kennis hoogbegaafdheid

e-Book: Meer dan gewoon ‘nen slimme’. Of waarom kennis de eerste stap is naar een gelukkig hoogbegaafd leven

We zijn verheugd om aan te kondigen dat ons e-book over hoogbegaafdheid zowel theoretische als praktische aspecten van dit onderwerp omvat.

We hebben ons grondig verdiept in de uitgebreide theorieën over hoogbegaafdheid en hebben deze kennis gecombineerd met praktische tools waarvan we denken dat ze nuttig zijn voor zowel ouders als leerkrachten.

We hebben veel tijd en energie gestoken in het schrijven en ontwikkelen van deze gids, en we zijn ervan overtuigd dat onze lezers zullen profiteren van de informatie, inzichten en technieken die we hebben opgedaan.

Bij het lezen van ons e-book zult u merken dat we veel ervaring hebben met hoogbegaafdheid en dat we u praktisch advies bieden over hoe u dit in de praktijk kunt toepassen. We hopen dat u zult genieten van het lezen en we kijken uit naar uw feedback.

Lees verder »
Dabrowski's Overexcitabilities (OE's) zijn een theorie ontwikkeld door de Poolse psychiater Kazimierz Dabrowski
Geen categorie

Dabrowski’s Overexcitabilities zijn geen ziekte maar een unieke reeks kenmerken!

Het is belangrijk om erkennen dat hoogbegaafden met Dabrowski’s Overexcitabilities unieke individuen zijn. Het is daarbij ook belangrijk andere mensen te ontmoeten die de zelfde unieke kenmerken hebben. Daarom organiseren we voor de week van de hoogbegaafdheid verschillende activiteiten, zowel individueel als in groep zodat je die connectie kan maken.

Lees verder »
QFor-Proces scan - kwaliteitslabel 2022
Geen categorie

Omdat we ook voor Gromicoach steeds kwaliteit nastreven

Omdat we kwaliteit super belangrijk vinden willen we ook onze eigen werking regelmatig onder de loop nemen. Het was een pittige audit. Weken voorbereiding. De meeste bedrijven zijn er bij zo’n eerste audit niet in één keer door maar ons is het gelukt. We mogen vanaf nu zeggen dat ons volledige aanbod het QFor kwaliteitslabel heeft behaald.

Lees verder »
Gromicaoch kerst
Geen categorie

… en daar zijn de feestdagen weer.

Elke keer een hele uitdaging voor een goeie cadeau te vinden.
Heb de laatste weken een aantal posts zien passeren rond cadeau tips en wou deze hier ook even mooi samen brengen om verder in ons netwerk te delen.

Lees verder »