fbpx

Daar is Sinterklaas, de kerstman, nieuwjaar …

Elke keer een hele uitdaging voor een goeie cadeau te vinden. 

Hieronder heb je een reeks cadeautips van boeken en speelgoed waar wij bij Gromicoach heel tevreden over zijn en regelmatig gebruiken in onze eigen trajecten.

cadeautip: Asmode Dobble Classic Kaartspel

Asmode Dobble Classic Kaartspel-hoogbegaafd

Dobble is een observatie – en snelheidspel waarbij alle spelers gelijktijdig spelen.

Er zijn 55 kaarten waarop steeds 8 symbolen afgebeeld staan. Je kunt vijf spelvariaties spelen met Dobble. Welke spelversie je ook speelt, je moet steeds proberen om als eerste het identieke symbool tussen twee kaarten te vinden en te benoemen. Vervolgens mag je een kaart nemen, een kaart plaatsen of een kaart afleggen volgens de regels van de verschillende mini-spelletjes die je kan spelen. Zie jij als eerste het identieke symbool?

Het belangrijkste met dit spel is dat je je amuseert!

Inhoud van Dobble:


• 55 kaarten
• 5 kaarten met de spelregels

Kies voor het leuke Dobble Chrono om meer tijdsdruk aan het spel toe te voegen Bekijk Dobble Chrono hier

cadeautip: SmartGames IQ Puzzler Pro - 120 opdrachten - Breinbreker

Laat je hersenen kraken met de breinbreker IQ Puzzler Pro!
IQ-Puzzler Pro van SmartGames daagt je uit in 120 opdrachten en bevat 3 spelvarianten, in 2D en in 3D. De bovenkant van het spelbord gebruik je voor de 2D opdrachten en de 3D piramides. Aan de onderkant van het spelbord vind je een compleet ander spelbord voor 2D opdrachten. Allemaal in het hetzelfde compacte draagbare doosje.

Kenmerken:

 • Leeftijd 6+
 • Het spelbord kan je tevens gebruiken als opbergvak voor de puzzelstukken. Handig voor op reis.

Inhoud:

 • Spelbord met doorzichtig deksel
 • 12 puzzelstukken
 • Opdrachtenboekje met 120 opdrachten

cadeautip: Smart Games Tangoes Expert

Tangoes Expert (7+) : Een moderne versie van de klassieke Chinese puzzel. Speel met 2 (40 opdrachten) of probeer één van de 14 bijgevoegde dubbele uitdagingen! Het concept van alle Tangoes®-producten bestaat eruit om de afbeelding op het kaartje te vormen met behulp van alle zeven puzzelstukken. Plezier voor jong en oud!

cadeautip: Smart Games Anti-Virus Gezelschapsspel

Zet je immuunsysteem aan het werk en verwijder het virus voordat het zich vermenigvuldigt. Een orginele schuifpuzzel, de puzzelstukken kunnen diagonaal en in groep verschoven worden. Als het speel virus je te pakken heeft kom je er moeilijk vanaf. Geschikt vanaf 7 jaar.

cadeautip: ThinkFun Laser Maze - Breinbreker

Navigeer de laser door het spiegellabyrint! Bij Laser Maze™ is het de bedoeling de verschillende speelstukken zo op het spelbord te plaatsen en neer te zetten, dat de laserstraal de spiegel treft en het doel rood laat oplichten. Dat klinkt een beetje magisch, maar eigenlijk is het pure wetenschap en heb je een gezonde dosis verstand nodig, om de 60 opdrachtkaarten in vier verschillende spelniveaus te overwinnen. Laser Maze™ laat niet alleen de doelstenen oplichten, maar laat ook de hersens van de speler kraken en geeft daarbij veel plezier!

cadeautip: ThinkFun Brainteasers - Solitaire Chess

Solitaire Chess is een eenpersoons logica puzzel die door middel van eenvoudige schaakregels zorgt voor uitdagende breinbrekers!

LaQ Basic - 511 (650 steentjes)

Mooie complete LaQ set met 650 LaQ stukjes en 30 Hamacron wielen en assen. In de basiskleuren rood, blauw, geel, groen, wit en zwart. Inclusief instructieboekje en stevige koffer.

LaQ Bonusset 2019/2020

Grote doos met 1210 onderdelen, 1200 LaQ stukjes en 10 Hamacron wielen en assen. Inclusief gereedschap om de stukjes makkelijker van elkaar af te halen, instructieboekje en een handige blauwe opbergdoos.

cadeautip: Apeiron Speed Cube - 2x2, 3x3, 4x4, 5x5

Apeiron Speed Cube – 2×2, 3×3, 4×4, 5×5 – SpeedCube – Set 4 In 1 – Brein Breker – SpeedCube Giftset

Verbreek al je oude persoonlijke records! De professionele Adamant kubussen helpen je naar het volgende niveau door razendsnelle en soepele bochten. Ook is de set van te voren besmeerd met smeermiddel voor een nog snellere tijd. De set bestaat uit 4 kubussen van verschillende moeilijkheid en wordt geleverd inclusief 4 kubusstandaarden om zo je nieuwe verzameling ten toon te stellen!

4 in 1
De bundel bevat 4 cubes met verschillende maten, zo blijf je er wel eventjes zoet mee. Hoe meer blokjes, hoe moeilijker de puzzel. Elke puzzel vereist een andere strategie om tot de oplossing te komen. Begin bij de 2×2 en werk zo via de 3×3 en 4×4 door tot de 5×5. Tevens is het erg handig om alle maten kubussen gelijk in 1x in bezit te hebben!

Anti-verveling
Je beleeft uren plezier aan de speedcubes. Zo is het nadat je hebt uitgevogeld hoe je de speedcubes oplost, de kunst om dit zo snel mogelijk te doen. Er bestaan veel strategieën om je tijd te verbeteren en het is super leuk wanneer dit lukt. Extra leuk is het om je vrienden uit te dagen of om indruk op ze te maken met jouw snelheid!

Adamant speedcube:
▶Geen stickers
▶Uitdagend
▶Tegengif verveling
▶Alle niveaus in 1x
▶4 gratis Qubuss cubestands

Wedstrijdkwaliteit
Wereldkampioenen kiezen ook voor Adamant kubussen. Zo is de eerste oplossing van de 3×3 onder 4 seconden behaald met een Adamant cube. Door de hoge kwaliteit en nieuwste technologie draaien de kubussen niet stroef en haast zonder weerstand. De weerstand is te verstellen met behulp van een schroevendraaier om zo op een simpele manier de schroef in de kubus losser of strakker te draaien.

Nieuwste technieken
Elke Adamant speedcube is in 2020 onderhanden genomen en aangepast om zo de beste kwaliteit te verzekeren. Vooral bij de 4×4 en de 5×5 is de verbeterde kwaliteit vergeleken met concurrenten erg te merken. Adamant zorgt er zo voor om altijd de snelste speedcubes van de gehele markt aan te bieden. Zo bevatten de speedcubes ook geen stickers waardoor slijtage wordt voorkomen.

Specificaties:
✔Merk: Adamant
✔In de verpakking: 4x Cubestandaard, 2×2 Rubiks cube, 3×3 Rubiks cube, 4×4 Rubiks cube, + 1x Handleiding
✔Materiaal: ABS plastic
✔Gewicht: 440 gram
✔Kleur: Stickerless
✔Afmetingen verpakking: 190mm x 73mm x 196mm
✔Aanbevolen leeftijd: 3-99 jaar
✔Speeltijd: Uren speelplezier
✔Jaar: 2020

cadeautip: Professor Kleinbrei
Wonderlijke weetjes over de oude Grieken, Romeinen en Egyptenaren

Reis met Professor Kleinbrein terug in de tijd naar het oude Griekenland, het Romeinse rijk en de Egyptenaren. Ontdek alles over de strijd tussen Sparta en Athene, het paard van keizer Caligula en waarom de Nijl zo belangrijk was in het leven van alle Egyptenaren.

Krijg antwoord op vragen als:

 • Wie waren Pythagoras en Archimedes?
 • Wat is het verschil tussen een viaduct en een aquaduct?
 • Hoe oud was Toetanchamon toen hij farao werd?

3 boeken gebundeld: de perfecte combinatie van feiten, humor en heel veel tekeningen.

cadeautip: Professor S. en de verslaafde koning

Brian ligt al bijna te slapen als zijn beste vriendin Zhé hem belt. Haar opa – de bekende professor S. – is zoek en ze kan hem nergens vinden. Brian sluipt meteen het huis uit om hem samen met Zhé en haar hondje Pavlov te gaan zoeken. Ze belanden via opa’s tijdraket in een vreemd land dat Breinstein heet. Hoewel iedereen daar met allerlei handige technische snufjes honderd jaar in de toekomst leeft, gaat het er niet goed. Koning Lobulus de Tweede is verslaafd aan videogames en regeert het land niet meer. Zou opa ook in Breinstein beland zijn? En hoe kunnen ze hem terugvinden?
Brian, Zhé en Pavlov trekken samen door Breinstein. Onderweg komen ze de gekste mensen tegen, met nog gekkere namen. Wat een merkwaardig land! Zie daar nog maar eens uit te komen…

cadeautip: Wasgij Destiny 8 Hoogseizoen puzzel - 500 stukjes

De Destiny Wasgij 8 Hoogseizoen is een komische strandpuzzel voor jong en oud. Op dit Franse strand gaat werkelijk van alles mis. Bovendien lopen er behoorlijk wat vreemde figuren rond die de chaos nog groter maken. Kun jij ze allemaal op de juiste plek leggen? Deze puzzel bestaat uit 500 stukjes en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

cadeautip: Gravitrax Starter Set

Maak kennis met zwaartekracht met de GraviTracks Starterset van Ravensburger!
GraviTracks is een nieuw STEM baansysteem van Ravensburger! Gebruik je fantasie om banen vol actie te bouwen en breng deballetjes aan het rollen! Dit STEM (Science, Technology, Engineering and Maths) systeem is ideaal om kinderen te leren over zwaartekracht, magnetisme, kinetische energie en plezier.
Maak je eigen baanontwerp of gebruik de opdrachten en blauwdrukken om te beginnen in de wereld van GraviTrax! Stoppen de zwaartekrachtkogels of vliegen ze voor het einde van de baan? Tijd om het probleem op te lossen. Bouw je baan om en probeer iets anders! Het GraviTracks baansysteem kan oneindig verlengd worden met extra pakketten en toevoegingen – apart verkrijgbaar.

Inhoud:

 • Vier vloerplaten
 • Achttien stukken rail
 • Twaalf kleine hoogteblokjes
 • Veertig grote hoogteblokjes
 • Zes kogels
 • De start
 • 21 bochten
 • Vier basisblokjes
 • De finish
 • Finishladder
 • Drie kruisingen
 • 3-in-1 blokje
 • Twee 2-in-1 blokjes
 • Twee wissels
 • Magnetisch kanon
 • Werveling
 • Vrije val
 • Twee vangers
 • Splash
 • Twee transparante etages
 • Boekje met bouwschema’s
 • Boekje met opdrachten
 • Instructies
 • Geschikt voor minstens een speler vanaf acht jaar

cadeautip: Mijn reuze zoekboek - Doorheen de tijd

Een reusachtig, duizelingwekkend en betoverend kijk- en zoekboek, om urenlang in te verdwalen. Reis mee doorheen de tijd in dit gigantische zoekboek. Mijn reuze zoekboek Doorheen de tijd bevat 9 zoekplaten, 50 elementen om te zoeken op elke plaat en 10 personages die steeds terugkeren.

cadeautip: 999 Games Regenwormen

999 Games Regenwormen
De spelers werpen de acht dobbelstenen en proberen zo regenwormen te verzamelen. In het begin gaat het er vriendelijk aan toe, maar later..! De speler met de meeste wormen wint het spel. Dit snelle compacte dobbelspelletje kun je op elk moment en overal spelen. Het duurt niet langer dan een half uurtje en het formaat zorgt ervoor dat je het thuis, in de trein of op de campingtafel kunt neerleggen. Iedereen die tot 36 kan tellen, kan meedoen! Geschikt voor 2 tot 7 spelers vanaf 8 jaar.

cadeautip: 999 Games Spel Vlotte Geesten

Bij Vlotte Geesten heeft het huisspook in de kelder van de burcht een oud fototoestel gevonden. Hij heeft van alles wat hij bij het rondspoken graag laat verdwijnen een foto genomen, en ook van zichzelf natuurlijk. Spijtig genoeg maakt het betoverde toestel veel foto’s in de verkeerde kleur. De groene fles kan het ene moment wit zijn en het andere blauw. Bij het bekijken van de foto’s geraakt het spook zo in de war dat hij niet meer weet wat hij moet laten verdwijnen. Kun jij voor hem het juiste voorwerp aanduiden of zelfs het voor hem doen verdwijnen?
Elke spelronde wordt er een kaart omgedraaid.
De spelers moeten nu zo snel mogelijk het gezochte voorwerp nemen of roepen. Wie de snelste is, krijgt de kaart. Wie wint de meeste kaarten?
Vijf voorwerpen staan in een kring op tafel. Zorg dat iedereen er goed bij kan. Een speler draait de bovenste kaart om. Elke speler probeert nu zo snel mogelijk het voorwerp van tafel te nemen dat op deze kaart in de juiste kleur staat afgebeeld. Staat er op de kaart geen voorwerp in de juiste kleur afgebeeld, dan moeten de spelers het voorwerp nemen dat niet op de kaart staat afgebeeld en waarvan de kleur ook niet op de kaart te zien is. Wie als eerste het juiste voorwerp heeft genomen, krijgt als beloning de omgedraaide kaart en legt deze voor zich op tafel. Daarna draait hij de volgende kaart van de stapel om.
Wie op het einde de meeste kaarten heeft, wint het spel. Vanaf 6 jaar.

cadeautip: 999 Games Spel Halli Galli

Snelheid en een oplettend oog zijn erg belangrijk bij dit Halli Galli spel. Zodra je 5 dezelfde vruchten op de opgelegde kaarten ontdekt, sla je snel op de bel.

cadeautip: Jumbo Rubik's Race

Jumbo Rubik’s Race, een razensnel spel voor 2 spelers vanaf 5 jaar

cadeautip: Rory's Story Cubes Classic - Dobbelspel

Speel Rory’s Story Cubes door de dobbelstenen te gooien en een verhaal te maken rondom de 9 zichtbare afbeeldingen. Er is maar één regel: er zijn geen foute antwoorden. Laat je creativiteit dus de vrije loop. Dankzij de onbeperkte mogelijkheden bieden de Story Cubes uren aan speelplezier voor alle leeftijden.

De Rory’s Story Cubes zijn onder andere te gebruiken als verhaaltjes voor het slapengaan, verhalen voor onderweg, praten en luisteren, creatieve inspiratie en als ijsbrekers.

cadeautip: Clown Games - Rara Wat Ben Ik? Junior - spel

Rara wat ben ik? Raad zo snel mogelijk wat je bent. Met 4 extra kaarten om zelf te illustreren. Junior editie voor kinderen vanaf 6 jaar. Geschikt voor 2 tot 6 spelers.