fbpx
The gifted adult

Geluk kan je maken !

Wat betekent het element geluk in het leven van een mens (Of in de BLOG van Sabine@Hoogbloeier  in het leven van een hoogbegaafde

 Geluksfactor bij hoogbegaafdheid (Hoogbloeier)

Over dit onderwerp hadden we afgelopen maandag een interessante discussie in onze opleiding “Wegwijs met wijze kinderen (basis)” omdat ik het element ‘Chance’ een heel raar element vond in het model van Gagné Gagne%20Model[1] Zoals het in de het artikel van Hoogbloeier beschreven staat, geloof ik zeker wel in kans en geluk – en verhoog je de kans op geluk aanzienlijk als je zelf stappen onderneemt, jezelf blijft vernieuwen, blijft geloven in je groei en regelmatig geïnspireerd kan worden door medemensen en deze inspiratie dan ook weer verder gebruikt om jezelf ook weer te laten groeien. Zoals Sabine het verwoord :

toeval is onderling afhankelijk van inspiratie en transpiratie en er is een wisselwerking tussen beide. “

Bij deze ben ik weer geïnspireerd door dit artikel en ben ik ook klaar voor wat traspiratie om hier verder op te werken dwz verder te lezen in onze syllabus zodat ik zo goed mogelijk voorbereid ben op de volgende les volgende week maandag. En in antwoord op de vraag op het einde van de blog :

Welke toevalsfactoren hielpen jou om iets te bereiken in jouw leven?

Bij mij waren dit :

  1. Getrouwd met de juiste vrouw.  Die mijn grootste bron van inspiratie is en mij gigantische stappen vooruit heeft doen zetten.
  2. Een stevige burn-out in 2012 die mij de stap heeft doen zetten naar mindfulness die absoluut de eerste bewuste stap was in mijn groei en zeker ook mijn geluk
  3. Een heel goede coach op het werk tijdens een interne reorganisatie binnen Zenito
  4. Onze contacten met hoogbloeier
  5. De 7 eigenschappen van Covey

Daarna natuurlijk nog een hele reeks andere zaken maar één ding is zeker, ik ben nu veel gelukkiger dan een aantal jaren geleden.

Update 2020 rond het toeval ...

Wil je meer weten rond hoogbegaafdheid? Wat er tussen die opleiding en nu al allemaal gebeurd is en welke tools ik gebruikt heb om al deze stappen te zetten? Dan geven we speciaal voor de week van de Hoogbegaafdheid een pittige middagsessie hierrond.

Een aanrader!