fbpx
Week van de hoogbegaafdheid
Plusgroep@Gromicoach

Plusgroep - hoe leren samenwerken met andere hoogbegaafden

Komt je kind nogal eens ongelukkig thuis van school? Heeft hij of zij een leerhonger die niet gestild geraakt op school? Ziet je kind er mogelijks zelfs tegenop om naar school te gaan? Heeft het al eens buikpijn of hoofdpijn terwijl de dokter niets fout kan vinden?

Weent je kind regelmatig eens omdat hij of zij zich zo anders voelt ? Totaal niet in de klas past ? Geen vriendjes kan vinden waarmee het klikt. Veel rond de leerkracht blijft hangen ?

Dan heeft je hoogbegaafde nood aan contact met ontwikkelingsgelijken. Daar hij of zij er vandaag nog niet goed in slaagt deze contacten te leggen op school hebben we een traject uitgewerkt waar we je kind sterker maken als persoon en sterker in groep.

De bedoeling van deze plusgroep is dus verrijking aan te bieden die hen vooral versterkt in hun hoogbegaafdheid. Ze leren dus om te gaan met uitdagingen en eventuele moeilijkheden die voortkomen uit hun hoogbegaafdheid.

Ze leren samenwerken aan uitdagende opdrachten onder ontwikkelingsgelijken, waarbij niet zozeer het resultaat belangrijk is, maar wel het proces. Hoe ze er aan gewerkt hebben, welke intelligenties ze gebruikt hebben, wat ieders rol was in het groepje, wat ze een volgende keer eventueel anders zouden aanpakken, enz…

We werken ook aan mindset, een beetje mindfulness, creatief denken, ontdekken van talenten, strategietraining, het gebruik van helpende gedachten …

Speciaal voor de week van de hoogbegaafdheid geven we een speciale proef sessie voor ouders en kinderen samen. Daarin gaan we een gelijkaardig traject geven als onze plusgroep maar deze keer mogen de ouders meedoen.

het grote vooruitwerklabboek-hoogbegaafd

Tarieven

Gratis – maar inschrijving vooraf is verplicht. Plaatsen zijn beperkt

Deze sessie is reeds afgelopen. U kan zich wel op de lijst zetten voor de volgende reeksen.