fbpx

Wat zijn jouw doelen?

Als snelle denker / hoogbegaafde volwassene

Hoe mijn creativiteit als hoogbegaafde terugvinden?

Deze vraag vind ik altijd heel grappig. Waarom? Dan moet je deze vlog zeker eens bekijken, ik geef daarin wat cijfers waarvan je je ogen zal open trekken. Creativiteit wordt immers zwaar onderschat bij volwassenen en is vooral door de jaren heen ondergesneeuwd geraakt door kuddegedrag en kotjes-denken

Hoe authentiek mezelf kunnen zijn?

Authenticiteit is zo super belangrijk. Je hebt daar als hoogbegaafde enorm nood aan. Vroeger, voordat ik wist dat ik een snelle denker was, had ik soms mensen waar ik mij zo in kon opjagen. Ik wist totaal niet hoe dat kwam. Was het de manier dat ze spraken? Was het wat ze vertelden? Geen flauw idee.

Nu besef ik dat de belangrijkste reden was dat ze totaal niet authentiek waren. Zeker de personen die zo rond de pot bleven draaien omdat ze eigenlijk het antwoord niet wisten vond ik het ergst. Vandaag kan ik daar veel beter mee aan de slag. Als jij met dezelfde uitdaging zit is deze misschien wel eentje om eens verder te bekijken

Hoe kan ik proactief leven als snelle denker?

Proactief leven wil zeggen dat je echt gelooft dat je altijd de keuze hebt in alles wat je doet, alles wat jou overkomt. Het is de belangrijkste en eerste stap om echt te kunnen groeien als hoogbegaafde.

Je bent immers een iets uitzonderlijker puzzelstukje dus zolang je gelooft dat je je uiterste best moet doen om eruit te zien zoals alle andere puzzelstukjes. Zolang zal je ook niet echt jezelf kunnen worden.

Volgende week weer 3 doelen

Kan je je in één of meer van deze doelen vinden? Maar weet je niet goed hoe het aan te pakken? Dan kunnen staan we zeker klaar jou hiermee te helpen.