fbpx
a pessimist sees the difficulty in every opportunity an optimist sees the opportunity in every difficulty opportunity quote1-hoogbegaafd

Wees proactief : ideaal voor optimisten

Gisteren aan den lijve ondervonden hoe een optimist ik kan zijn.

Ben onderweg naar Gent om mijn defecte auto te halen, allé, de herstelde dus. Want die moest ik al een week missen. Krijg ik onderweg een telefoontje van de garage dat er nog een probleem is waardoor de auto zeker nog een dag langer kwijt ben.

Zou ieder mensen dan vloeken dat het geen naam is. Man man, pech op pech op pech.

Eerste gedacht die in mij opkomt is. Oef, het is niet in Gent dampoort dat ze bellen, ik kan in Sint Pieters nog perfect over stappen en dan komen we er wel weer, en dan kan ik nog wat doorwerken aan mijn boeksamenvatting die ik bezig ben van Covey. Eerste eigenschappen ten volle toegepast J  Wees proactief, je hebt zelf altijd de keuze hoe je zal reageren op welbepaalde situaties.

a-pessimist-sees-the-difficulty-in-every-opportunity-an-optimist-sees-the-opportunity-in-every-difficulty-opportunity-quote[1]