fbpx
5 hardnekkige misverstanden over hoogbegaafdheid

5 hardnekkige misverstanden over hoogbegaafdheid (Klasse)

Gisteren een leuke en heel intense info sessie gehad waarop zowel ouders als leerkrachten aanwezig waren. We hebben veel info kunnen geven. Veel eye-openers als het over hoogbegaafdheid gaat. We vinden het heel belangrijk want het is de basis voor een goede aanpak van hoogbegaafdheid. We zijn ook al op een hele reeks vooroordelen gebotst vooral rond versnellen. (Ja, we hebben een volle thema avond nodig om enkel daarover te spreken). En we zijn ook tegen verschillende van onderstaande ‘Vooroordelen/misverstanden’ gebotst die we dus ook hier op onze blog willen delen. Omdat kennis van HB de zo belangrijke eerste stap is om je kind/ je leerling/ je collega / je partner te kunnen begrijpen.

Ons advies terzake is om hiervoor een opleidingsreeks te volgen waarin al de aspecten worden toegelicht. We zien immers bij al onze klanten dat dit een eerste grote stap is tot een betere aanpak, een betere opvoeding, … een beter, gelukkiger, voller leven. (http://themaavonden.gromicoach.be)

Kennis rond hoogbegaafdheid, mindset, positive discipline, onderpresteren en versnellen. Allemaal zo super belangrijk voor je hoogbegaafde kind