fbpx
Hoogbegaafd huishouden Nieuwsblad

Nieuwsblad: “Van duizelingwekkend draadloos tot hoogbegaafd huishouden: onze gadget inspector kijkt in zijn glazen bol en voorspelt 5 techtrends van de toekomst”

Ik denk dat ze bij het nieuwsblad nog niet weten wat hoogbegaafdheid juist is.

Zie je Google Assistant en Amazon Alexa al bij elke vraag die je stelt vragen “Waarom”, of “Weet je dat wel zeker? Dat was toch niet de afspraak”.

Of  ze zichzelf op een moment  “Uitschakelen” omdat het nu wel net iets te druk is in huis?

Op zich een leuk eindejaarsartikel maar het versterkt natuurlijk het verkeerde beeld rond Hoogbegaafdheid. De uitdagingen waar jullie als ouders en leerkrachten voorstaan is natuurlijk veel meer dan gewoon slim zijn. Daarom willen we in 2020 nog meer inzetten om deze kennis te delen. En wie weet wordt de “Google Assistant” dan ook echt een tool die ons op een eerlijke en authentieke manier met de juiste waarden en normen kan ondersteunen in de dagdagelijkse dingen. En wie weet …. misschien gaan we dan ’s morgens effectief op een rustige en vlotte manier iedereen klaar krijgen voor school …. met nog 5 minuutjes pauze op het einde om een rustige mindfulness oefening te doen voordat we vertrekken 😉

(c) Foto van Nieuwsblad : Artikel https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20191226_04783009

Kennis hoogbegaafdheid super belangrijk

Is wel eens grappig maar gelijk ook weer niet. Omdat we niet genoeg kennis hebben rond hoogbegaafdheid schatten we ook de reacties van onze kinderen verkeerd in. Daarom is de eerste stap deze kennis te vergaren.