fbpx
Photo by Noah Buscher on Unsplash

Stop met onze kinderen te normaliseren

... je vermoordt alle creativiteit. (Trends)

Dit artikel zit er wat mij betreft kop op. Het is eigenlijk voor alle kinderen niet goed om ze in zo’n keurslijf te duwen. Iedereen heeft unieke talenten en moet genoeg ruimte te krijgen. Er is een oudere studie van NASA die dit ook aangeeft : “We zijn geboren creatieve genieën en het onderwijssysteem maakt ons dom, volgens wetenschappers van de NASA“.

Wat mij betreft is het dus voor alle kinderen noodzakelijk om een ander type onderwijs te krijgen zodat we EN de cognitieve kennis versterken EN de creativiteit ook in leven houden. Zeker voor hoogbegaafde kinderen is dit immers een grote lijdensweg omdat zij, nog meer dan de normaal begaafde kinderen nood hebben aan creatieve uitlaatklep. Ze willen creëren, ze willen een verschil maken en ze hebben nog een grotere leerhonger, die dan nog minder gestild wordt dan bij normaal begaafde kinderen.

Natuurlijk een beetje spijtig dat we telkens opnieuw artikel na artikel, BLOG na BLOG, dit moeten aankaarten maar dat er eigenlijk niet veel veranderd in de scholen. Met Gromicoach willen we zeker helpen maar ook op de scholen zal er nog veel bijgeschaafd moeten worden!

(Wil je meer weten rond wat hoogbegaafdheid allemaal is en hoe je de leerhonger kan stillen, thuis en op school? Kom dan zeker naar onze thema avonden : http://themaavonden.gromicoach.be/)

Photo by Noah Buscher on Unsplash