fbpx
Nieuwe werelden voor hoogbegaafde geesten: SF en fantasy Bron. ieku.nl

Super leuke vaststelling : 1 op 2 hoogbegaafden is een science-fiction fan (…. me too :-) )

Sinds zover als ik terug kan denken ben ik al gefascineerd geweest door science-fiction. Het verste dat ik kan terugflitsen in de tijd is als ik de foto’s van Bladerunner bekeek in een tijdschrift dat wij vroeger thuis kregen ‘Kuifje‘. Ik was gefascineerd door de foto van de vliegende auto. Ook Star Wars en Lord of the Rings vallen onder mijn favorieten.

Als ik dus net het artikel “Nieuwe werelden voor hoogbegaafde geesten: SF en fantasy” las kon ik natuurlijk niets anders dan gelukkig worden. 1 op 2 hoogbegaafden is blijkbaar een science-fiction fan. Star Wars, Star Trek, Lord of the rings, …. heerlijke prikkeling van je rijke fantasie.

Een artikel die ik dus ook via deze weg zeer graag wil delen.

Vooral de link met Dabrowski’s theorie vind ik een interessante piste. We stellen immers enerzijds vast dat veel ouders voor hun kinderen maar ook voor zichzelf veel herkennen van de OE’s van Dabroski. En nog belangrijker dat dit een positievere kijk is met een reeks oplossingen/tools waarmee ze aan de slag kunnen.

Super dus dat dit in dit artikel ook gelinkt wordt aan de interesse voor science-fiction.

Klik zeker door naar het artikel want er staan ook nog leuke tips in hoe je de science-fiction interesse kan koppelen aan het leerproces van je kind.