fbpx

Thema avonden rond hoogbegaafdheid. Zo een leerrijke ervaring voor ons.

julia raasch 143428 unsplash-hoogbegaafd
Photo by Julia Raasch on Unsplash

Onze eerste reeks thema avonden zit er bijna op. Op 19/6 gaan we nog dieper in op hoogbegaafdheid bij volwassenen. En ja, er zal veel van de eerste 5 thema avonden in die sessie terugkomen. Een hoogbegaafde volwassene was immers vroeger ook een kind. Zie er zeker al naar uit. Wordt weer een super sessie. Dat ben ik zeker. (Als je deze nog zou willen meemaken – er zijn nog wat plaatsen over dus zeker welkom ! https://hoogbloeier.be/aanbod/voor-ouders/thema-avonden-kortrijk/)

Kennis rond hoogbegaafdheid moeten we delen

Wat heb ik uit het traject geleerd? Vooreerst voor mezelf vooral dat er geen grenzen vast staan. Spreken voor groepen staat niet in mijn top 10 van leuke dingen. Eerlijkheid gebied, nu wel, in ieder geval voor zo’n heerlijke groepen van mensen die er echt meer over willen weten. Het is heerlijk om onze kennis rond hoogbegaafdheid te kunnen delen. En super, als mensen zeggen dat ze echt dingen bijgeleerd hebben. Worden hun beslissingen gemakkelijker rond school, hobby’s, …? Nee, dat blijven moeilijke keuzes. Maar ze zijn veel meer onderbouwd.

Schuldgevoel was er ook eentje dat nogal eens opborrelde in de gesprekken. Begrijpbaar maar zeker niet nodig. We doen ons uiterste best om onze kinderen goed op te voeden en we doen dit met de kennis die we hebben. Het feit dat de mensen hun avond vrij maken om deze reeks te volgen is een heel mooie en ook heel belangrijke stap ! Ja, ook voor ons was het in 2013 een enorme eye-opener als we ontdekten dat we geen ‘gemiddelde’ kinderen hadden. En tot vandaag ontdekken we nieuwe dingen. Elke dag sturen we nog dingen bij, maken we fouten tegen de regels die we zelf uitleggen op die thema-avonden. Dat is menselijk. Het belangrijkste is dat je je er bewust van bent, bijleert, bijstuurt. Eerlijk en oprecht samen met je gezin er iets mooi van maakt.

Het belangrijkste gevoel dat ik heb is dankbaarheid. Dankbaar dat we dit mogen doen, dankbaar voor alle interactie. Zo leerrijk om ervaringen te delen. Dankbaar voor de steun. Na een zware werkdag is zo’n thema avond best pittig. Dankbaar voor alle energie die dit geeft. Het is veel meer dan een job, het is onze missie om hoogbegaafdheid zichtbaar en bespreekbaar te maken.

Dus samen gevat : Dank u !

Nieuwe reeks is ingepland

Voor mensen die deze gemist hebben. Een nieuwe reeks in najaar ligt ook al vast !

Wil je ons verder volgen. Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief