fbpx
TED Talk van Sherry Turkle : Connected, but alone?

Help, ik moet met jou spreken ?! De stupidephone generatie.

Het is een beetje griezelig maar ook zo herkenbaar. Soms zie ik ze hier thuis alle vier op hun scherm tokkelen … totaal geen connectie meer met de wereld of met elkaar.

Op het werk nog erger. Zit iedereen tezamen in een vergadering. De helft zit te werken op zijn PC of tablet of GSM. Smartphone … of is het stupidephone. Een mens durft nog minder te spreken als vroeger maar nu zijn er genoeg schermen, uitvluchten, zodat we het niet meer moeten. Misschien tijd om los te koppelen en terug één te worden met de wereld ?

Heel goede TED talk van Sherry Turkle rond het onderwerp.

TED Talk van Sherry Turkle
: Connected, but alone?

Ideale ontspanning voor een zondag 😉

Ergens is het ook wel best grappig want vroeger zou ik niets liever willen dan zo’n dingen hebben om mij achter te verstoppen. Als echte IT’er zat ik liever achter mijn PC dan bij mensen. Nu ga ik, ondanks de stress die dit nog steeds genereert bij mij toch liever in dialoog. Je leert er immers veel meer van dan van een scherm.

Neem een voornemen om elke dag zeker met 1 persoon de dialoog aan te gaan. Ik bedoel dan wel – echt praten over een reëel onderwerp . Liefst zelfs iets waar je van mening verschilt. Je gaat zien, naast de stress geeft het vooral ook de nodige voldoening.