fbpx
Stichting Hoogbegaafdheid

Hoogbegaafd, dan vind je jezelf vast erg slim!

Een super Soundcloud track uit https://stichtinghoogbegaafd.nl/2017/11/hoogbegaafd-dan-vind-je-jezelf-vast-erg-slim/

© Stichting Hoogbegaafd! 2015-2018 | KvK 70594449 | RSIN 858386999

Mijn persoonlijke aanvullingen op deze podcast.

Er staan een aantal mooie verwoordingen waar ik mij als dubbel-bijzondere ten volle in kan vinden. Daarom deel ik het hier. Een hele geruststelling dat je niet alleen bent.

Bij deze een selectie van puntjes die mij aangesproken hebben

  • Heel mooi hoe ze het gevoel verwoord van eenzaamheid. We denken anders dan normaal begaafden. Niet beter of slechter maar anders. Dat maakt dat we onze weg moeilijk kunnen vinden.
  • We voelen ons echt niet slim. En hoe meer we weten hoe meer we het ‘Imposter Syndrom’ hebben. Het besef dat we eigenlijk niets weten omdat we meer en meer beseffen dat er nog zo veel extra info te verwerken is.
  • Mijn korte termijn geheugen is ook een ramp. Ook dat zorgt ervoor dat ik me helemaal niet slim voel.
  • Verwardheid. Ja, dat is er zeker ook. Als divergent denker spring ik van de hak op de tak. Ik zie de linken nog (maar meestal ben ik de enigste). Dat kan natuurlijk ook veel chaos creëren.
  • Als iedereen hoogbegaafd was ging de wereld echt wel niet meer draaien. Een maatschappij vol hoogbegaafden is gedoemd om uit te sterven. We hebben dus echt wel elkaar nodig.

Dus ja, hoogbegaafdheid is zeker niet slim zijn. En als je als hoogbegaafde op een bepaald moment tot de ontdekking komt dat je hoogbegaafd bent, heb je nog een hele weg te gaan. Dat noemen we ‘Het rouwproces’.

Wil je daar meer van weten, lees dan : “Wie was ik voor ik hoogbegaafd was?”

Thema-avonden reeks rond hoogbegaafdheid (Kortrijk)

De beste start als je meer wil te weten komen rond hoogbegaafdheid is de hele thema reeks te volgen. Dit is zeer leerrijk en nuttig zowel voor je kinderen als voor jezelf.

Coaching kinderen en tieners

Ben je op zoek naar een traject voor je kind. Start dan met een intake. We willen immers zeker zijn dat we een plan van aanpak hebben op maat van je kind

Coaching volwassenen

Ben je eerder op zoek naar een traject voor volwassenen. Dan raden we ook hier als eerste een intake aan zodat we je noden zo goed mogelijk kunnen bepalen. Dit om ook hier tot het beste voorstel te komen qua aanpak.