fbpx
thuisvervelend-JanaBoekholt-

“Waarom jouw kind thuis dwars is (en dat klopt)” (KiiND)

In gesprekken met ouders van hoogbegaafde kinderen komen we dat ook nogal eens tegen. Het kind op school is totaal anders dan het kind thuis. Bij HB kinderen is dit ook omdat ze zich aanpassen aan de groep. Probleem daarbij is dat ze zich dus naar beneden aanpassen. Ze functioneren ver onder hun capaciteiten. Enige doel is om erbij te horen.

Dit geeft echter mogelijks enorme schade in de groei van dat kind omdat het niet uitgedaagd wordt. Systematisch ver onder z’n niveau presteert. Dit type van onderpresteren komen we regelmatig tegen bij kleuters. Heb jij er eentje die nu gestart is op school en in een paar weken fel veranderd is. Opeens dingen niet meer kan die ze vroeger wel al onder de knie hadden. Dan kan je best stappen zetten want dan is er jouw kind aan het onderpresteren. Hoe vroeger je dit aanpakt hoe eenvoudiger de (eerste) oplossingen zijn.

Goed artikel met één extra tip voor kinderen die ook fel onder hun niveau presteren : informeer je. Kijk hoe je kind meer kan uitgedaagd worden en versnel het eventueel?

Wij stellen vast bij Gromicoach dat kennis rond hoogbegaafdheid de echte eerste stap is. Daarom geven we thema-avonden rond hoogbegaafdheid voor ouders. Zeker aan te raden als je er meer rond wil leren. Een goede eerste stap!

Versnellen is daarbij één heel belangrijke sessie.