fbpx
Jongen verdrietig e1484070777122-hoogbegaafd

Wie is de hoogbegaafde onderpresteerder?

De eerste sessie laat je kennis maken met de basis aspecten van hoogbegaafdheid  : “Een algemeen beeld van hoogbegaafdheid. ’t Is heel veel meer dan gewoon slim zijn!”

Mindset : Durven falen doet groeien (Carol Dweck) : Na de theoretische basis gaan we hier verder in op een heel belangrijk aspect in de groei van je hoogbegaafde kind. En mogelijks ook één van de belangrijkste redenen waarom je kind vandaag faalangst heeft. Aan het onderpresteren is.

Positieve discipline : Vriendelijk en vastberaden opvoeden. In de 3de sessie vertalen we de mindset naar de opvoeding van je kind. In deze sessie is het de bedoeling dat we een positieve revolutie initieren zonder straffen en belonen.

Help! Is mijn hoogbegaafde kind aan het onderpresteren?

In de 4de sessie gaan we dan verder op een problematiek waar we vandaag meestal veel te laat op ingrijpen. De onderpresteerder.

Waag je de sprong vooruit ? Versnellen en dan is alles ok? Als je de zaken goed aan het aanpakken bent. Mindset – Check. Positieve discipline – Check. Genoeg uitdagingen. Ontwikkelingsgelijken via school en/of hobby’s – Check. Alles in orde dus je zorgen zijn weg ….

Om de reeks mooi af te sluiten is er een thema avond waar we meer inzoomen op “hoogbegaafde volwassenen”.

Wil je meer weten rond hoogbegaafdheid. En wil je zo ook beter begrijpen waarom hoogbegaafden nogal eens onderpresteerders worden? Kom dan naar onze thema reeks.

Alles wat je altijd hebt willen weten en nooit hebt durven vragen rond hoogbegaafdheid.