fbpx

10 zinnen die je beter kan vermijden …

Er is zo veel van je succes en je mislukking die een gevolg zijn van wat in je hoofd speelt. Als ik hierover zit na te denken is één van de eerste zinnen die in me opkomen meestal

“He who who says he can and he who says he can’t are both usually right” – Confucius.

Persoonlijk geloof ik ook dat het grooste deel van wat je kiest, wat je zelf gelooft, en waar je je voor inzet succes wordt omdat je er in gelooft – veel meer dan dat het iets te zien heeft met talent.

Als je wat rondzoekt op het internet kom je veel van die motiverende filmpjes tegen. Eén van mijn favoriete is Will Smith.

[embedplusvideo height=”524″ width=”660″ editlink=”http://bit.ly/1JeA9ci” standard=”http://www.youtube.com/v/q5nVqeVhgQE?fs=1″ vars=”ytid=q5nVqeVhgQE&width=660&height=524&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep2571″ /]

Gezien veel van het succes in je hoofd zit is het dus ook belangrijk de juiste zinnen te gebruiken. Dit doe je niet alleen voor je omgeving maar vooral ook voor jezelf. Dit geeft immers de juiste mindset.

Volgende zinnen zijn af te raden (Lees – Don’t use them !!)

1) Dat zal niet werken.

Als je het niet probeerd zal je het niet weten. Als je het probeert en het mislukt en je stopt zal je het nooit weten. Als je blijft proberen tot het lukt zal je het weten … dat het werkt.

FAIL : Heel belangrijk om te leren en te groeien. JK Rowling.

2) Ik kan dat niet

“The man who thinks he can and the man who thinks he can’t are both right. Which one are you?”
Henry Ford

 

3) Dat is onmogelijk

Not impossible

4) Dat is niet eerlijk

Als je deze zin uitkraamt wil het zo goed als zeker zeggen dat je de verantwoordelijkheid bij een ander legt. Op zich kan het best zijn dat ‘het niet eerlijk is’, de keuze is wat we daar dan verder mee gaan aanpakken. Kies je een andere weg die wel eerlijker is, tracht je wat oneerlijk lijkt te corrigeren binnen jouw mogelijkheden ? Gelijk hoe, zoek een weg om het aan te pakken, eerder dan te zeggen ‘…

5) Het is mijn fout niet

“Don’t find fault, find a remedy; anybody can complain”
Henry Ford

6) Dat zou ik kunnen doen

A goal is a dream with a deadline.

7) Dat is mijn job niet

Durf buiten je comfort zone komen. Bewaak daarbij wel dat ze er geen misbruik van maken.

8) Dat heb ik nodig

Water en eten heb je nodig. De meeste andere dingen zijn keuzes. Die heb je niet nodig. Daar moet je gewoon bewust voor gaan.

9) Ik denk dat …

Deze vind ik persoonlijk een twijfelgeval. Op het moment dat er beslissingen moeten genomen worden moet je zeker durven zijn ‘Ik denk dat … ‘ bevat dan te veel twijfel. Ik ben zeker dat … ik weet dat … zijn duidelijkere beslissingen.

10) Ik zal proberen

Yoda

Het grootste belang is niet zozeer welke woorden je gebruikt – maar eerder waar je in geloofd. Persoonlijk geloof ik dat iedereen meer kan dat hij/zij denkt. En dat iedereen meer bereikt als hij/zij de dingen op een positieve toekomstgerichte manier formuleert.

Bron van post :  10 Phrases Successful People Avoid (But Losers Use)