Thema avond : ’t Is heel veel meer dan gewoon slim zijn

Datum/Tijd
Date(s) - 24/10/2019
19:30 - 21:30

Locatie
Het Biekorfje

Categorieën


Ligt deze datum wat moeilijk wegens oudercontact? Geef ons een seintje. Als we genoeg mensen hebben die de reeks willen volgen maar hier niet kunnen, plannen we eerste deel nog in op een  2de datum.

Thema-avonden 2019 najaar - Een algemeen beeld van hoogbegaafdheid. ’t Is heel veel meer dan gewoon slim zijn

De eerste sessie laat je kennis maken met de basis aspecten van hoogbegaafdheid  : “Een algemeen beeld van hoogbegaafdheid. ’t Is heel veel meer dan gewoon slim zijn!”

Het is heel belangrijk om, voordat je naar concrete oplossingen kijken,  je eerst een goed zicht krijgt over de complexiteit van hoogbegaafdheid. Je wordt vandaag geconfronteerd met een aantal zaken in het gedrag van je kind :

  • Je hebt de indruk dat je kind thuis en dat op school 2 verschillende kinderen zijn.
  • Je kind kan enorm kwaad worden als er afspraken gemaakt zijn en deze daarna niet consequent toegepast worden
  • Er veel stress is bij je kind  van 6 jaar omdat ‘Trump’ zotte dingen zegt en doet. Gaat dit geen oorlog uit komen ? Wat gaan wij dan doen ?
  • Je dochter kan al mega complexe raadsels oplossen maar kan veters nog niet strikken.

Hoogbegaafdzijn is dus veel meer dan gewoon slim zijn. het is meer dan een hoog IQ hebben. Je hebt de zijnskenmerken zolas perfectionisme, de hoog-sensitiviteit, de asynchrone ontwikkeling, de andere vriendschapsverwachtigen …

In deze eerste thema avond leggen we de verschillende modellen van hoogbegaafdheid en wat ze betekenen grondig uit. Dit vormt dan de basis voor alle andere thema avonden. Dit is de sessie waar je vooral tot inzicht zal komen dat hoogbegaafdheid een complex gegeven is. Maar laat dat je niet afschrikken want in de volgende thema avonden zullen we telkens ook kijken hoe we hier dan mee aan de slag kunnen gaan. Waar de oplossingen (verstopt) zitten.

Ben je geïnteresseerd in de hele reeks dan geniet je extra korting. Schrijf dan in via https://www.growth-mindset.be/thema-avonden-reeks-rond-hoogbegaafdheid-kortrijk-2019-najaar/

Monks / Renzulli : meerfactoren model hoogbegaafdheid

Bookings

Soort ticket Prijs Plaatsen
Eerste deelnemer
De eerste deelnemer betaalt de volle prijs
€30,00
Vanaf 2de deelnemer €22,50
De partner
De partner kan aan de helft van de prijs
€15,00