fbpx
Gromicoach wordt 4 jaar

Gromicoach wordt 4 jaar op 18/1 en Gromicoach VOF wordt 1 vandaag (11/01/2019) 😊 – Feestje dus …

Gromicoach is jarig: 1 jaar als vennootschap en op 18 januari 4 jaar sinds onze oprichting. We zijn super fier, super ambitieus en super dankbaar.

We hebben al een hele weg afgelegd sinds de ontdekking dat onze dochter hoogbegaafd was tot nu. Dat deel van het verhaal kan je lezen in  “Wie was ik voor ik hoogbegaafd was?” dus daar gaan we nu even over springen.

Het jaar van de nieuwe grote sprong vooruit

Vanaf die burn-out tot nu hebben we al heel wat gerealiseerd.

In 2019 hebben we een aantal extra grote stappen gezet, een heleboel nieuwe initiatieven in ons verhaal om hoogbegaafde kinderen, volwassenen en professionelen verder te helpen.

Loopbaancoaching op maat van de hoogbegaafde

We hebben ons aantal oplossingen uitgebreid met loopbaancoaching  (https://loopbaancoaching.net/)voor hoogbegaafde volwassenen.

Dit omwille van verschillende redenen.

  • Enerzijds omdat volwassenen niet durven/kunnen/willen toegeven dat ze hoogbegaafd zijn. Loopbaancoaching is door de maatschappij al veel meer aanvaard als een gezonde keuze in je professionele leven. Dit maakt het traject dus veel aanvaardbaarder voor de omgeving.
  • Anderzijds omdat de klassieke loopbaancoach geen match heeft met jou als hoogbegaafde. Uit eigen ervaring en in gesprek met klanten moeten we vaststellen dat de standaard coaching totaal niet voldoet aan je noden. Je hebt het proces direct door, je weet ook waar er naartoe gewerkt wordt en vooral … je merkt dat de coach wel zegt dat hij je perfectionisme, je kritische houding, je groot rechtvaardigheidsgevoel, je hoge gevoeligheid, je grote honger om zaken te creëren … begrijpt, maar je voelt dat dat eigenlijk niet zo is. Je hebt nood aan een coach die snel mee kan schakelen en toch ook de tijd neemt om die kenmerken allemaal een plaats te geven.

Daarom vonden we met Gromicoach dat we hier een antwoord op moesten vinden. Om dit hoog niveau te kunnen geven hebben we ons team daarom versterkt met Inge Vandemoortele. Inge heeft +10 jaar ervaring in loopbaancoaching bij de VDAB en heeft een opleiding bij Novilo gevolgd om ook haar kennis van HB te vergroten. Dit maakt dat we daar een topspeler hebben om de kwaliteit te geven waar we bij Gromicoach zo naar streven.

Steeds meer vraag naar coaching voor kinderen en tieners

Ook op het front van de coaching van kinderen, tieners en ouders hebben we ons dit jaar versterkt met Marleen Van Audenhove. Ook zij heeft zich bijgeschoold in hoogbegaafdheid door een opleiding bij Hoogbloeier te volgen. Daarmee heeft ze dezelfde bagage als Marjolein en ik. Zij versterkt ons  team en gaat met veel enthousiasme en met een grote leerhonger aan de slag met het coachen van kinderen en tieners. Ze is ook gestart met een plusgroep waardoor we er dit jaar 2 hebben in plaats van 1.

… maar we wilden meer, betere en extra antwoorden voor jou als hoogbegaafde ouder/volwassene

Positive Discipline oudercursus

Certified Positive Discipline Parent Educator (CPDPE)

Dit jaar hebben we ook een aantal nieuwe trajecten op het rails gezet. We hebben onze eerste oudercursus net afgerond waarin we ouders van hoogbegaafde kinderen leren hoe je kan opvoeden zonder straffen of belonen, maar met vertrouwen en respect en op een vriendelijk en vastberaden manier. Dit wil zeggen dat jij en je kind samen met respect afspraken maken en jullie je hier dan ook op een vastberaden manier aan houden. Deze afspraken gelden dan zowel voor je kind als voor jou, want iedereen is gelijk voor  de wet . Een heel intensief traject waar we heel veel van elkaar hebben geleerd.

Groeitraject voor volwassenen op basis van m’n 5 groeijaren (Covey, Tony Robbins, Mindset, Positive Discipline, …)

Ook voor volwassenen hebben we, naast de individuele coaching en loopbaancoaching, een groepstraject ontwikkeld op maat van de hoogbegaafde groeiende volwassene. Dit is een uniek product ontwikkeld door Gromicoach zelf waarin we samen tot de kern van onszelf en van onze hoogbegaafdheid komen om zo keuzes te leren maken en te focussen op de echt belangrijke zaken in ons leven. Dit traject is bijna afgerond en is tot hiertoe heel verrijkend geweest voor de hele groep. Zowel voor de deelnemers als voor mezelf en Gromicoach.

Dankzij dit traject hebben we bij Gromicoach ook een aantal heel belangrijke beslissingen genomen voor 2020. De lat ligt weer een heel stuk hoger, maar de passie en de zin zijn ook weer een heel stuk groter.

2020 – misschien maar 1 dag extra dan 19 maar veel extra’s voor jou als klant

Bij Gromicoach zijn we klaar voor een pittig nieuw jaar. We hebben  best wel wat interessante trajecten. Graag geven we jullie een kort overzicht van wat er allemaal op het programma staat voor het voorjaar.
Een aantal trajecten zijn ondertussen volzet, daarvoor hebben we een wachtlijst voorzien voor een nieuwe reeks.

Voor ouders en kinderen

Voor volwassenen

Week van de hoogbegaafdheid

Week van de hoogbegaafdheid

Een hele boterham maar we willen nog meer. We zijn dit jaar ook voor de eerste keer mee sponsor van de week van de hoogbegaafdheid. We vinden het zo belangrijk dat dit meer op de kaart komt. Dat er meer aandacht uitgaat naar dit onderwerp dus ook hier willen we ons ten volle smijten. We doen dit met een aantal initiatieven

We voorzien 5 activiteiten in de week van de hoogbegaafdheid:

  • Een infosessie voor volwassenen – om dat hoogbegaafdheid nogal eens een grote uitdaging kan zijn. Zowel op je werk als privé:

Wie je bent en waarom het soms zo knettert op het werk … pittige sessie voor de hoogbegaafde volwassene

  • Een plusgroep – hoe leren samenwerken met andere hoogbegaafden: om de mogelijkheid te bieden eens te kunnen proeven van een plusgroep

Plusgroep – hoe leren samenwerken met andere hoogbegaafden

  • Een oudercursus voor ouders van hoogbegaafde kinderen. Praktische tools voor een opvoeding zonder straffen en belonen.
    Voorkennis rond wat hoogbegaafdheid is in al z’n aspecten is heel belangrijk. Daarom adviseren we om zeker eerst de thema reeks te volgen.

Praktische oudercursus op basis van positieve disipline + Mindset (6 delen)

  • We organiseren individuele kennismakingsgesprekken voor HB-Volwassenen die zich afvragen of loopbaancoaching iets voor hun kan zijn
  • In Kortrijk

Is loopbaancoaching iets voor mij als hoogbegaafde volwassene? @Gromicoach-Kortrijk

… en in Brugge

Is loopbaancoaching iets voor mij als hoogbegaafde volwassene? @Gromicoach-Brugge

 

Het Gromicoach team wil nog verder gaan.

We hebben reeds een hele boterham maar we gaan de komende weken en maanden met het volledige team de koppen nog een aantal keer bij elkaar steken want onze ambities zijn nog een heel stuk groter. We willen nog verder gaan in onze verschillende oplossingen met als doel ervoor te zorgen dat ook jij, zowel voor jezelf als voor je kinderen, of als leerkracht voor je leerlingen tot de conclusie zal komen dat hoogbegaafdheid echt een kwaliteitslabel kan zijn. Dat hoogbegaafdheid ook een aantal unieke talenten kan aanbrengen die het geheel van de klas, van de school, van het gezin, van de gemeenschap… een enorme boost kan geven waar iedereen beter van zal worden.

Een hele uitdaging die wij als Gromicoach team ten volle willen en zullen opnemen.

Op naar de 5 jaar Gromicoach.

 

Vriendelijke groeten.

Rudo, Marjolein, Inge en Marleen

Wil je ons blijven volgen op onze wonderlijke reis ...

Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief en like ons op Facebook