fbpx

Themareeks voor ouders - in 2 dagen: Wil je meer weten rond hoogbegaafdheid? Schrijf dan snel in.

Snelle denker, ouder, partner, school, ... eenieder die weet dat ...

"Hoogbegaafd zijn"
veel meer is dan
"Gewoon slim zijn"

Wie ben je en waar ben je vandaag naar op zoek?

Sponsor van

Week van de hoogbegaafdheid 24
Week van de hoogbegaafdheid

Wat kan ik doen als ouder van een hoogbegaafd(e) kind of tiener?

Als gezin met een hoogbegaafd kind is het een hele uitdaging. Enerzijds binnen je gezin. Je hebt de hooggevoeligheid van het kind. De moeilijke vragen waar ze al vroeg mee zitten. De reacties van vrienden en familie. Anderzijds heeft de schoolloopbaan ook veel ups en downs.

Ja, een hoogbegaafd kind hebben is zoveel meer dan gewoon ‘Nen slimme’. We denken hierbij aan z’n grote creativiteit en de bijhorende leerhonger. Het zo gretig willen bijleren. Daarbij komt natuurlijk ook een heel kritische kijk op de dingen, ‘daarom’ is zeker geen antwoord. En nee, het is ook niet omdat de meester het zegt dat het zo is.

Mogelijks gaat alles vandaag nog super goed op school maar maak je je toch een beetje zorgen omdat er geen boek wordt opengedaan. Of je zit al in de volgende fase waar de punten drastisch beginnen kelderen.

Start hier ...

Ga direct van start met onze gratis masterclass. De perfecte start om kennis te vergaren rond hoogbegaafdheid
Gratis

Elke fase heeft z’n uitdagingen maar telkens is ons einddoel hetzelfde: een growth-mindset creëren: zorgen dat je kind genoeg uitgedaagd wordt en dat hij of zij die uitdaging ook gretig wil aangaan.

Als je informatie of begeleiding zoekt in deze zoektocht hebben we hier een aantal oplossingen die je een aantal stappen vooruit zullen helpen.

 • Alles start met een goed intake gesprek met jou. Als ouder kan je immers al heel wat doen om je kind vooruit te helpen.
 • We bieden individuele coaching aan om te kijken hoe jouw zoon of dochter (terug) uitdagingen durft opnemen, faalangst kan overwinnen, mogelijkse ‘woede’ aanvallen beter onder controle kan krijgen.
 • We bieden groepscoaching aan via onze plusgroep. Hier kan je zoon of dochter extra uitgedaagd worden. Het komt ook in contact met andere hoogbegaafde kinderen. Wat heel goed is voor de ontwikkeling van jouw kind.
 • Als ouder kan je ook zelf stappen zetten. De eerste super belangrijke stap is meer kennis vergaren rond hoogbegaafdheid. Je kan dit verkrijgen via onze themareeks die 2 keer per jaar doorgaat in Kortrijk of vanaf 5/3/2022 via het online leerplatform.

Wat is je eerste stap als ouder van een hoogbegaafd kind?

De kennis rond hoogbegaafdheid heeft ons leven en dat van ons gezin sinds 2013 zo veranderd dat we bijna niet anders kunnen dan deze kennis ook met anderen te delen. Daarom organiseren we allerlei activiteiten voor ouders en kinderen. Na al die jaren geeft het ons nog steeds enorm veel voldoening als we andere ouders in de juiste richting kunnen helpen. Want ja, het start steeds met kennis over hoogbegaafdheid. 

Om deze kennis nog toegankelijker te maken hebben we ook een pittig gratis e-book geschreven. De perfecte start in je zoektocht naar antwoorden.

Wat kan ik als hoogbegaafde volwassene doen voor mezelf?

Als hoogbegaafde of sneldenkende volwassene loop je tegen heel wat zaken aan. Conflicten op het werk met een niet authentieke baas. Misverstanden onder collega’s omdat je interventies nogal raar landen. Thuis spanningen met je partner. En vooral de zoektocht naar jezelf. Herken je je in meer van deze lijst met kenmerken?

 • Je hebt een heel sterk rechtvaardigheidsgevoel.
 • Je functioneert het best solo.
 • Anderen kunnen je vaak niet volgen en dat geeft veel onbegrip.
 • Je ziet snel oplossingen voor problemen.
 • Je stelt hoge eisen, vooral aan jezelf.
 • Je vraagt je regelmatig af of dit het nu is.
 • Je hebt een hekel aan moeten en regeltjes.
 • Je hebt veel innerlijke onrust.
 • Je hebt een sterk gevoel van anders zijn.

Dan kunnen we zeker al ons gratis e-Book aanraden waarin we voor elk van deze uitdagingen al een aantal pasklare tips kunnen meegeven.

Daarnaast hebben we ook voor jou als volwassen hoogbegaafde verschillende coaching oplossingen. De feedback die we van onze klanten krijgen is dat de standaardcoaching echt niet werkt. Dat ze vrij rap de methode doorhebben en vooral … dat ze die authenticiteit en het snelle denken missen. 
Daarom hebben we in de afgelopen jaren ook een luik voor volwassenen uitgewerkt met zowel 

Beide types coaching kunnen zowel op kantoor als in de natuur.

loopbaancheques
Wil je de reis doen samen met ontwikkelingsgelijken? Dan hebben we ook een aantal opties:
 • Binnen loopbaancoaching heb je de mogelijkheid om ook een deel in groep te doen. 
 • We bieden maandelijks een gratis online masterclass aan waar al een tip van de hoogbegaafdheidssluier wordt opgelicht.
 • Wil je in groep hier verder mee aan de slag dan is de bootcamp een goeie optie. Eén dag samen met andere snelle denkers werken aan jezelf en geïnspireerd worden door elkaar. 
 • Heb je de smaak helemaal te pakken dan kan je gaan voor ons pittige groeitraject. Deze duurt 3 à 5 maanden, is een stuk intenser, is in een kleinere groep en heeft als einddoel: weten wie je wil zijn binnen 10 jaar + een actieplan om dit ook waar te kunnen maken.
Oplossingen voor volwassen hoogbegaafden

Photo by Christin Hume on Unsplash

Een aantal van onze klassiekers in ons aanbod

Wil je nu direct al wat extra info vinden rond de verschillende aspecten van hoogbegaafdheid? We denken hierbij bv aan de het perfectionisme, de kritische houding, de hoogsensitiviteit? Met alle bijhorende uitdagingen? Lees dan zeker onze BLOG’s.

Wil je meer weten?

Aarzel niet ons te contacteren

Gratis online infosessie voor ouders van hoogbegaafde kinderen. Omdat kennis ook bij ons de eerste stap was naar gelukkige hoogbegaafde kinderen.