Aangeleerd optimisme : de kracht van de positieve kijk op alle wat je meemaakt

Omdat ik geloof dat iedereen talent heeft. Omdat ik er rotsvast van overtuigd ben dat ieder van ons een verschil kan maken. Daarom heb ik samen met m’n vrouw Gromicoach opgestart en streven we steeds naar de best mogelijke kwaliteit. Start ik elke dag met het geloof dat ik een verschil kan maken. Denk ik elke negatieve uitlating om in een positieve blik. Heerlijke inspiratie om te groeien.

Maar dat was niet altijd zo. Vroeger was ik een enorm donkere ziel. Elke dag had ik lood in m’n schoenen. Dankzij de grote meevaller van een longonsteking en de burn-out zat ik diep genoeg opdat ik alles wou proberen. Daarnaast had ik toen ook net een supercoach die wel in mij geloofde. En zo ben ik op gang gekomen. Ben ik wel in mezelf beginnen geloven. Stap voor stap ben ik tot het punt gekomen waar ik vandaag ben.

Elke dag heb je de keuze. Kies verstandig.

Elke dag is één van de belangrijkste dingen die ik mezelf zeg :

Ik wil vandaag leren, groeien, coachen en leiden

Dat geeft me de energie om grenzen te verleggen. Elke dag zoek ik ook nieuwe inspiratie die me energie kan geven. Vandaag heb ik dit filmpje uitgekozen om te delen : Tijl Koenderink heeft het over het “aangeleerd optimisme“. Dat komt perfect overeen met mijn kijk op het leven/ Heerlijk inspirerend moment rond growth-mindset en optimisme. Dat is echt hoofddoel waar we met Gromicoach steeds opnieuw willen komen.

Belangrijkste dat ik uit filmpje haal is dat je vooral een ondersteunende coach  of ouder moet zijn. Dat je je kind alle kansen moet geven om te leren. Vraag daarom steeds :

Wat kan jij doen om dit beter te maken

Leg de kracht en het vertrouwen bij het kind. Geloof dat ze het kunnen op hun eigen manier. Wees een ondersteunende coach. Neem het niet over van je kind. Wees geen curling parent.

Heel inspirerend filmpje 🙂 …. perfect voor een rustdag 😉

Wil je op de hoogte blijven en de nieuwe blog’s in je mailbox ontvangen rond hoogbegaafdheid en snelle denkers. Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief.

Meld-je-aan-voor-de-nieuwsbrief